Es constitueix el Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura

El Teatre de Can Gomà, espai on Solé Tura va recollir al 1998 la medalla de la ciutat, va acollir aquest emotiu acte, on amics i familiars del polític molletà van recordar la figura d’un dels pares de la Constitució

El Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, promogut per familiars i l'Ajuntament de Mollet, es constituïa ahir a la tarda en un acte emotiu al Teatre de Can Gomà. Després d'unes breus peces musicals interpretades per alumnes de l'Escola Municipal de Música, que el polític molletà va inaugurar essent Ministre de Cultura, es van llegir alguns fragments d''Una història optimista', de la mà de Josep Maria Pou, Montserrat Tura i Laura Gálvez. I és que precisament dos dies després de la data en que Solé Tura hauria complert 80 anys, amics i familiars van voler recordar-lo explicant anècdotes i vivències del polític molletà. "Mai va buscar rellevància personal ni enriquiment material", va assegurar Dolors Alegre, amiga de Solé Tura, que va destacar alguns dels valors que el caracteritzaven, com ara la tolerància.

Però si un fet es va repetir una i altra vegada al llarg de l'acte, aquest va ser l'estima que Jordi Solé Tura tenia vers la seva ciutat. "Volem que sigui recordat com a pensador, polític, professor, però també pels seus valors humans, que no es perdin, i per això estem aquí", va afirmar Alegre. D'aquesta manera, Teresa Eulàlia Calzada, viuda de Jordi Solé Tura, va alertar que "ara més que mai cal defensar i reivindicar l'honor de la política", un fet pel que el molletà havia lluitat molt. En aquest sentit, anualment, el Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura realitzarà un acte a finals de maig per recordar la figura de Solé Tura, però també volen portar a terme noves iniciatives i per això demanen la col·laboració dels ciutadans. "El primer pas serà completar l'arxiu que Jordi Solé Tura va donar a la ciutat", va explicar Marcel Planellas, professor d'Esade, i va afegir: "Volem col·laborar en la vessant més humana, i per això volem demanar a totes aquelles persones que tenen fotografies, cartes, llibres amb dedicatòria, cartells... que el donin a l'arxiu".

A partir de la setmana vinent, el Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, que ja compta amb més de 300 membres, s'obrirà a tots els públics, de manera que les persones interessades en formar part d'aquest col·lectiu ho podran fer omplint unes butlletes que es troben a la pàgina web de l'Ajuntament de Mollet.

 

Edicions locals