Un centenar de persones participen avui en la Jornada de Mediació Escolar

Alumnat, professors, famílies i professionals d’aquest àmbit comparteixen avui les seves experiències en el món de la mediació

El Giro acull aquest matí un centenar de persones que participen en la Jornada de Mediació Escolar, que arriba a la tercera edició. Una trobada on alumnes, professors, famílies i professionals d'aquest àmbit comparteixen experiències en el món de la mediació. "La majoria dels participants són alumnes mediadors, i durant la jornada d'avui fan formació", explica la regidora d'Educació, Alícia Domínguez. I és que des de la primera experiència en mediació iniciada a l'IES Vicenç Plantada, enguany s'arriba a les terceres jornades, on els presents parlen de la resolució de conflictes mitjançant la mediació. D'aquesta manera, després d'una xerrada sobre les competències i habilitats socials que implica i promou la mediació, els alumnes participaran en uns tallers a càrrec d'exalumnes mediadors de batxillerat de l'Institut Vicenç Plantada i alumnes del mòdul d'integració social de l'Institut Gallecs; mentre que els adults realitzaran un taller de la mà del Servei Municipal de Mediació. "Volem potenciar una manera d'entendre els conflictes, no des d'un punt negatiu, sinó buscar alternatives", assegura Domínguez.

"La mediació és una feina transversal, no només hi participa l'alumnat sinó també el Servei de Mediació Municipal i el Servei de Mediació de la policia", explica Domínguez, tot fent referència a la presència de Mossos d'Esquadra i membres de la Policia Municipal en les jornades, i afegia: "Tot i això, la majoria de conflictes els resolen els alumnes".

 

 

Edicions locals