La Unitat de Tabaquisme surt al carrer per informar dels efectes nocius del tabac

En el marc del Dia Mundial Sense Tabac, la unitat va promoure un projecte entre els bars de les rodalies: no fumar durant unes hores. La iniciativa va tenir força èxit

En el Dia Mundial Sense Tabac, la Unitat de Tabaquisme de la ciutat va instal·lar un punt d'informació entorn els efectes nocius del tabac. En aquest sentit, la unitat de referència de la comarca realitza una tasca assistencial però també de prevenció, i ajudar a les persones que ho desitgin a deixar de fumar. I precisament dilluns, en el marc d'aquesta diada internacional, la Unitat va proposar a diferents bars de Mollet i rodalies la seva col·laboració perquè, durant unes hores, no estigués permès fumar en aquest establiments. "La majoria dels bars s'han mostrat disposat a col·laborar", apuntava la responsable de la Unitat de Tabaquisme SAP Mollet-Granollers, Àngela Martínez.

I és que segons Martínez la principal preocupació de les persones que venen fins a la Unitat és l'angoixa, però afirma que un cop han deixat de fumar "es troben més a gust". D'aquesta manera, Martínez explica que els homes i les dones fumen diferent: "Els homes fumen més per vici i les dones perquè és el seu moment". Per tant, la responsable de la unitat assegura que cada persona necessita una teràpia diferent. Així mateix, la unitat molletana també ha realitzar un estudi a 27 escoles amb 2000 alumnes d'entre 1r i 4t d'ESO on han pogut comprovar que "cada cop els joves comencen a fumar més joves (11 anys) i que a 3r un 85% dels amics fumen i per tant als 14 anys fumen per imitació".

 

 

Edicions locals