El CF Mollet UE demana que s’ajorni la promoció d’ascens a Primera Catalana

Després de l’anunci de la UE Aiguafreda de renunciar a la seva plaça a Primera Catalana, el club molletà creu que l’ascens directe hauria de ser per la UE Olot i que el Mollet i l’At. Horta haurien de disputar la pro

El CF Mollet UE ha demanat a la Federació Catalana de Futbol (FCF) l'ajornament de la promoció d'ascens a Primera Catalana (que es jugarà el 6 i 13 de juny). El club molletà ha pres aquesta decisió després de l'anunci que hauria fet la UE Aiguafreda de renunciar a la seva plaça a Primera Catalana a favor d'un altre equip . En aquest sentit, la directiva del Mollet recolza la proposta d'oferir l'ascens directe a la UE Olot, com a segon classificat de grup, de manera que la promoció d'ascens seria pel CF Mollet UE i la U. At. Horta, amb 67 punts cadascun.

D'aquesta manera el club molletà demana a la FCF "que prioritzi els mèrits esportius sobre els mercantils i impedeixi, ara que encara és possible, que s'especuli amb la venda d'una plaça d'una categoria de futbol assolida en un terreny de joc". Així mateix, la junta directiva del CF Mollet UE també considera que l'opció proposada "afavoriria a altres clubs que han competit en categoria Territorial perquè o bé es produiria un descens menys de Preferent ó bé de 1a Territorial podrien ascendir 10 equips" i que "seria un exemple d'estricte competitivitat esportiva que serviria de precedent i establint, per tant,jurisprudència esportiva".

D'altra banda, el CF Mollet UE assegura "que la utilització mercantilista d'una plaça en qualsevol categoria adultera l'estricta competició esportiva que ha de ser sempre defensada per l'estament que dirigeix el futbol català, o sigui la FCF".

 

** Aquest matí, el CF Mollet UE enviava un comunicat de premsa on al·legava la resolució de la FCF de no ajornar la fase de promoció. El club molletà assegura que la petició no està basada en rumors i afirma que “qui, evidentment, no té dret a l'ascens és l’onzè classificat [UE Vic], quan encara s'està disputant la temporada 2.009-10, amb la promoció d'ascens pendent”. Així, el comunicat expressa que la “renúncia de l´Aiguafreda a competir a 1a. Catalana s’ha produït dins de la temporada 2.009-10, i el que ha fet es vendre la seva plaça a l´equip que ha quedat 11é. en el seu propi grup de competició”.

 

Edicions locals