Alimentació, esport i salut, eixos de la taula rodona d’Euro Sport Health

La Marineta va acollir ahir a la tarda una xerrada per parlar dels beneficis saludables d’una bona alimentació i la pràctica de l’esport

"Menja bé, fes esport, fes salut!". Aquest era el títol de la taula rodona que La Marineta va acollir dijous a la tarda, en el marc del projecte Euro Sport Health que impulsa la Diputació de Barcelona. "L'objectiu d'aquest projecte és relacionar l'activitat física amb l'alimentació i la salut", explicava l'alcalde i diputat d'Esports, Josep Monràs. "Quan hi ha risc de patir algunes malalties aquests dos elements, alimentació i esport, poden ajudar a evitar-les", afirmava Monràs.

D'aquesta manera, durant l'acte es va parlar dels beneficis saludables d'una bona alimentació i la pràctica de l'esport. Així, Carles Miñarro, metge especialista en medicina de l'esport, va destacar la necessitat de practicar activitat física o esport de forma regular. "No existeixen els miracles" assegurava Miñarro, tot explicant que "l'organisme s'ha d'adaptar a fer exercici". Així, Albert Roig, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, va explicar que "cal tenir clars els objectius als que es vol arribar" i va destacar com "l'esport està ara per ara al centre del dia a dia, abans era estrany veure una persona en malles corrent per la ciutat".

D'altra banda, Alícia Aguilar, directora acadèmica del Màster en Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya, va fer èmfasi en fer ús de la dieta mediterrània . "L'exercici i l'alimentació són dues coses que han d'anar juntes, no són coses independents", assegurava Aguilar, que va parlar del retorn a plats tradicionals, disminuint l'ús del gas i fent més exercici físic.

 

Edicions locals