El Museu Abelló presenta una nova exposició itinerant entorn ‘Construccions líriques’

L’exposició presenta un diàleg visual entre les fotografies d’objectes de l’artista nord-americà Man Ray i les escultures fruit d’assemblatges del lleidatà Leandre Cristòfol

El Museu Municipal Joan Abelló inaugurava divendres una nova exposició itinerant: "Construccions líriques. Man Ray i Leandre Cristòfol. L'objecte i l'esperit dadà". Aquesta nova exposició cerca expressar l'art i la confrontació de dos artistes, el nord-americà Man Ray i el lleidatà Leandre Cristòfol, que pertanyen a una mateixa època. Aquests dos artistes van originar una nova estètica, un nou concepte de bellesa on l'objecte comença a formar part de la representació contemporània i va més enllà de la funció de l'art. Les 29 fotografies d'objectes de l'artista Man Ray que formen part de l'exposició formen part de la col·lecció Goldberg/ D'Afflitto de Nova York mentre que les escultures de Leandre Cristòfol provenen del fons del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida. Aquesta exposició itinerant forma part del programa "Cultura en Gira" i pretén fer una mostra pedagògica entorn a les afinitats d'aquests dos artistes, la qual està adreçada tant a un públic adult i familiar com a un públic escolar.

Entre els assistents a l'exposició va destacar la presència del regidor de cultura de l'Ajuntament de Mollet, Daniel Novo, la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, i la comissaria de l'exposició, Pilar Parcerisas. Desprès de la visita a la nova exposició, els assistents van poder gaudir d'un concert a la terrassa del museu de la mà de Pere Barnial.

 

Edicions locals