Mollet estalviarà una mica més de mig milió d’euros en retribucions

El plenari aprovava ahir a la tarda l’aplicació del decret estatal per la reducció del  dèficit públic, així com una rebaixa de les retribucions dels membres de la corporació i de les assignacions als g

Les mesures per reduir el dèficit públic van ser l'eix central del ple extraordinari d'ahir a la tarda. En aquest sentit, amb l'aplicació de les mesures aprovades, l'Ajuntament estalviarà enguany 540.834 euros. I és que a banda de la reducció de les retribucions del personal al servei de l'Ajuntament, els seus instituts municipals i la Fundació Joan Abelló, tal i com marca el real decret, el plenari també va aprovar reduir les retribucions dels membres de l'equip de govern, d'acord amb les recomanacions de la Federació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis de Catalunya. Així, els regidors amb dedicació parcial veuran reduïda un 5% la seva nòmina (quedant uns 14.000 euros anuals); els edils coordinadors o amb dedicació total, un 7% (amb una retribució d'entre 48.000 i 50.000 euros l'any), i l'alcalde, un 9% (amb una retribució d'uns 59.000 euros l'any). Tot i això, l'alcalde de Mollet no rep cap retribució de l'Ajuntament ja que percep el seu sou com a Diputat d'Esports.

Així mateix, el plenari també va aprovar reduir un 10% la quantitat que perceben els grups municipals pel seu funcionament i reduir un 5% les retribucions del personal directiu de les empreses municipals.

 

Edicions locals