Més de 1.300 agents es graduen a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

En total, 783 mossos i 587 policies locals han aconseguit el títol. Enguany destaca l’increment de dones mosses d’esquadra, situant-se al voltant del 30%

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) ha acollit aquest matí la graduació de 1.370 nous agents (783 mossos d'esquadra i 587 policies locals). En aquest sentit, la 23a promoció de l'equipament destaca per l'augment d'alumnes dones, que es situa al voltant d'un 30% en el cos de mossos d'esquadra, i del 11% en el de policia local. Ara, els agents hauran de superar un any de pràctiques. En aquest sentit, Carlos Gonzàlez, director de l'ISPC, ha destacat als nous agents que "han de ser conscients de la importància i la responsabilitat de la tasca que els hi recau a partir d'ara" i que "el més important és la qualitat i no la quantitat". Així, el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Joan Saura, han seguit aquesta línia en els seus discursos. D'aquesta manera, Saura, que ha rebut xiulets des del públic, ha assegurat que "perquè el sistema funcioni hi ha d'haver la màxima col·laboració d'ambdues promocions: Mossos d'Esquadra i Policia Local" i que "teniu el meu màxim suport i reconeixement". Així, el president Montilla ha afirmat que "els hi demano que procurin no trair res del que han après" i ha destacat la feina dels cossos de seguretat per "garantir els drets, les llibertats i la convivència ciutadana".

Amb la incorporació dels alumnes graduats avui, la incorporació d'aspirants de promocions anteriors i els policies locals que han passat a l'autonòmica, el cos dels Mossos d'Esquadra ja compta amb 15.882 agents, el que significa un ràtio d'2,11 agents per cada mil habitants. En quant a l'edat, els mossos d'esquadra graduats avui tenen una mitjana de 27 anys, mentre que en el cas de la policia local se situa gairebé als 30.

D'altra banda, actualment ja s'han realitzat les proves per seleccionar els 800 aspirants que formaran part de la 24a promoció de l'institut. Posteriorment, la Generalitat anirà convocant noves promocions fins arribar als 18.300 agents acordats en la Junta de Seguretat de Catalunya.

 

Edicions locals