El Mollet del futur serà un espai saludable, educador i qualificat

Aquest és el principal objectiu fixat en el Pla Estratègic Mollet 2025, que el consistori molletà va presentar aquesta setmana amb les línies estratègiques del futur de la ciutat

Impulsar Mollet i el Baix Vallès com un espai saludable, educador i qualificat. Aquest és l'eix principal del Pla Estratègic Mollet 2025, que el consistori va presentar aquesta setmana. I és que la participació de la ciutadania i les entitats ha estat clau en aquest projecte. "Ha estat un procés tècnic transparent, obert i participatiu", explica Raúl Gonzàlez, director del Pla Estratègic. Així, després de dos anys de treball, Mollet ja té un nou projecte de futur, un pla que compta amb quatre línies estratègiques:

>> Avançar en la ciutat cívica i educadora
Aquest és una de les línies centrals del pla, que compta amb el desenvolupament d'una cinquantena de projectes. Entre aquests, potenciar espais professionals i centres d'investigació sobre matèries relacionades amb la salut, reforçar els valors de la convivència i treballar pel mediambient i la sostenibilitat.

>> Cooperar i desenvolupar el territori del Baix Vallès
Aprofundir en la cooperació i el desenvolupament econòmic i productiu del Baix Vallès és un altre dels eixos del nou pla. En aquest sentit, es vol potenciar aquesta zona com un territori de referència sanitària i sociosanitària, facilitar nous espai de lleure i comerç i impulsar conjuntament serveis públics i privats atractius a la ciutadania.

>> Renovar i qualificar els espais urbans
Aquesta tercera línia d'actuació pretén continuar transformant la ciutat, completant les infraestructures viàries i ferroviàries, implantant un model més sostenible de ciutat innovadora i compacta i impulsant noves àrees de dinamització econòmica.

>> Impulsar una major activitat saludable i econòmica
Potenciar Gallecs com un espai de producció i investigació alimentària ecològica i constituir un clúster de producció i investigació d'activitats econòmiques i medioambients i de ciències de la salut són dos dels projectes que s'emmarquen en el si d'aquesta nova línia de treball per transformar el sistema productiu.

D'altra banda, l'equip de Govern vol crear un Consell de Ciutat, que es posaria en marxa a finals d'aquest any o a principis de l'any vinent. Així ho va assegurar l'alcalde Josep Monràs en l'acte de presentació del nou Pla Estratègic de la ciutat. En aquest sentit, de moment el consistori ja està treballant en el nou reglament d'aquest consell "que voldríem que fos la permanent del pla estratègic que es reuniria de forma periòdica per analitzar el desenvolupament del pla estratègica ja que la situació va canviant i es podria modificar alguna proposta", afirma Monràs. Així mateix, l'alcalde també va afirmar que "hi ha la voluntat de mantenir un cicle de conferències per enriquir-nos amb les aportacions d'altres persones que tenen un sentit més ampli de la situació". I és que les conferències, les visites guiades i, sobretot, la participació de ciutadans i entitats han estat els eixos principals d'aquest pla estratègic.

 

Edicions locals