Sant Joan: coca, petards i una gran foguera per la nit més curta de l’any

Els ciutadans podran gaudir de la nit més curta de l’any amb sardanes, un sopar popular i molta música. Com en l’edició anterior hi haurà dos llocs de trobada: la plaça Catalunya i el parc de Ca l’Estra

La celebració de la nit més curta de l'any arribarà a la ciutat envoltada de tradicions. Així, com ja és habitual, la revetlla sardanista protagonitzarà els primers moments de la nit de Sant Joan. En aquest sentit, la plaça Catalunya acollirà una ballada de la mà de la Cobla Sabadell (19.30 hores), amb obres com Promesa de tardor, La flama de Mollet o De Sant Feliu a S'Agaró. I és que mentre al centre es gaudeix d'aquest ball català, el Club Muntanyenc Mollet iniciarà a peu la sortida de la Flama del Canigó, que lluirà en les fogueres d'aquesta diada. A partir de les 20.30 hores està previst l'arribada d'aquest element simbòlic a la plaça Catalunya, moment en que es realitzarà el pilar de benvinguda i els parlaments. Un cop finalitzats, el Club Muntanyenc Mollet iniciarà el repartiment de la flama a d'altres entitats de les rodalies, que baixen fins a la ciutat per recollir aquesta flama arribada directament des del Canigó. A partir d'aquest moment, el ball de sardanes, organitzat per Tradicions i Costums, iniciarà la segona part amb obres com La revetlla de Mollet o La font del Vilà.
Ja a la nit, canvi d'escenari. I és que com en l'edició anterior, la celebració comptarà amb dos llocs de trobada. Així, el parc de Ca l'Estrada serà el punt on es realitzarà el sopar popular on les persones interessades poden portar una mica de menjar per celebrar conjuntament aquesta diada (a partir de les 22 hores). Poc abans de mitjanit, tindrà lloc l'encesa de la foguera amb la Flama del Canigó i després, una mica de revetlla amb música.

>> La coca, la gran protagonista de la nit
De fruita, de crema, de cabell d'àngel, de llardons, de pinyons, farcida de nata o trufa... n'hi ha de totes formes per a tots els estils. I és que la coca és la protagonista de la revetlla de Sant Joan. La tradicional coca era rodona, però en l'actualitat la podeu trobar de moltes altres formes (rectangular, quadrada...). I és que aquest menjar artesanal ha anat variant al llarg del temps però continua tenint presència en moltes llars en la revetlla de Sant Joan.

>> Bengales, coets i petards
Un altre dels protagonistes d'aquesta diada són els petards, els coets i les bengales; un material que cal utilitzar amb responsabilitat i seguint alguns consells i recomanacions per a que el seu ús no sigui perillós per a qui manipula els petards i per la gent que es troba al voltant. Així, no guardeu els articles de pirotècnica a la butxaca, enceneu els petards per la metxa i aparteu-vos-en ràpidament, i no dispareu els coets voladors agafats de la mà o amb la barnilla trencada ni en direcció de zones boscoses o amb vegetació. També és important que no encengueu ni manipuleu material pirotècnic que estigui mullat. I recordeu que per fer una foguera cal autorització de l'Ajuntament de Mollet.
D'altra banda, si marxeu de revetlla és important que no deixeu roba estesa als estenedors exteriors ni a la galeria, i que tanqueu portes, finestres, persianes, i recolliu els tendals per evitar incendis. Així mateix, davant de qualsevol accident truqueu al 092 o al 93 570 00 92 (si truqueu des d'un mòbil).

 

Edicions locals