Uns 1.300 aspirants a agents de l'ordre públic van iniciar dilluns el nou curs

Del total, 809 són aspirants a Mosso d’Esquadra i 484 a policies locals  

Avui s'enceta la 24a promoció del curs de formació bàsica policial a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Gairebé 1.300, dels quals 809 són a Mosso d'Esquadra i 484 a policies locals, rebran una formació en matèries policials, drets humans, coneixement de la realitat del territori català, sociològica, ètica i d'altres matèries més específiques sobre les problemàtiques que pateix la societat actual per, a partir del mes de juny de l'any següent, reforçar amb la seva presència el cos policial del territori català.

Una dada rellevant d'aquesta promoció és que el 26% dels aspirants a mosso d'esquadra són dones mentre que, pel que fa a la policia local, hi ha un total d'11,78% de dones aspirants. Aquests aspirants compartiran les aules i la formació segons estableix el model policial de Catalunya. Un model que cerca que la col•laboració entre el cos de policia local i mossos d'esquadra sigui més eficaç i eficient.

Pel que fa al cos de la policia local, un cop graduats, els aspirants es distribuiran entre els 121 municipis de Catalunya. El nombre més nombrós de policia local s'acollirà a la Guàrdia Urbana de Barcelona amb un total de 223.

 

Edicions locals