ICV-EUiA prepara una moció en recolzament de la vaga general del 29 de setembre

Els tres regidors exerciran el seu dret a vaga i, per tant, no realitzaran les seves funcions a l’Ajuntament el 29-S

A les rodes de premsa que es succeeixen aquests dies en motiu de la vaga general del 29 de setembre, se'ls hi afegia ahir la del grup ICV-EUiA. El grup municipal es va presentar com l'únic grup que recolza la vaga, és per això que presentarà una moció a l'Ajuntament per donar suport a la vaga general i fer una crida als treballadors molletans per exercir el seu dret a vaga. "En aquesta moció també s'expliquen els motius pels quals el partit recolza la vaga del 29 i s'exposen una sèrie de mesures per pal·liar i donar sortida a la crisi", assegura la portaveu ICV-EUiA, Noemí Fernández.


D'alta banda, el grup municipal també exercirà el seu dret a vaga, és per això que els tres regidors amb els que compta el partit ICV-EUiA a l'Ajuntament de Mollet aniran a la vaga, juntament amb sindicats i treballadors.


"Aquesta és una vaga per defensar els drets dels treballadors i dirigida a l'atac que el govern de Zapatero està realitzant en contra dels treballadors amb la reforma laboral, que només retalla els drets socials, abarateix l'acomiadament i fa augmentar el poder dels empresaris, en comptes de crear llocs de treball", assegura el regidor i coordinador d'EUiA, Antonio López, al que afegeix: "volem que la vaga sigui important per parar també la reforma de les jubilacions, l'ampliació de l'edat de jubilació als 67 anys i l'ampliació del càlcul de la pensió als 20 o, fins i tot, 25 anys".


Des del grup municipal afirmen que la reforma laboral és un "atac contra la classe treballadora i, per tant, ens afecta a tots". "hi ha molta gent que encara no és conscient o no sap els motius que ens porten a la vaga general", afirma Noemí Fernández, "però el que ha de quedar clar és que la vaga no és només una lluita dels sindicats sinó que és una lluita que afecta a tota la ciutadania". Els mitjans de comunicació general tampoc es van quedar al marge d'aquesta moció: "tot i l'atac i la campanya de desprestigi que s'està realitzant des dels grans mitjans de comunicació contra els sindicats i contra la vaga general, nosaltres creiem que la vaga serà un èxit i que obligarà el govern a modificar", apunta Antonio López.


A banda d'aquesta moció, ICV-EUiA presentarà una moció conjunta amb ERC per condemnar i demanar explicacions al govern sobre els incidents que van tenir lloc al Sàhara on un grup d'activistes va ser atac de forma injusta i brutal per la policia marroquí.

 

Edicions locals