ERC es manté ferma en la defensa del traçat sud de la Ronda del Vallès

El grup assegura que els partits locals van defensar una postura al ple de Mollet que després no defensen a nivell comarcal i català. ERC assegura que la opció proposada té un menor impacte i treballa en la gestió auster

El traçat més curt amb un menor impacte en el territori i una aposta per una gestió austera del sòl. Aquests són alguns dels motius pels que ERC segueix apostant pel traçat sud proposat de la Ronda del Vallès i així ho va demostrar ahir a la tarda en una roda de premsa. I és que el grup es manté ferm en la decisió i la postura que ja va deixar clara en el darrer ple de Mollet. Així, el regidor Oriol López va assegurar que precisament en el ple de juny alguns partits locals van defensar una postura que després no defensen a nivell comarcal i català. D'aquesta manera, ERC aposta per un traçat en que "es milloraria una carretera ja existent" tot proposant crear un fals túnel a la C-155 que unís els "dos Gallecs". Així mateix, el grup assegura que el traçat nord seria una "especulació amb el territori".

 

"El PSC i CiU fan una manipulació de les dades per dir que ERC vol trinxar Gallecs, quan en realitat el traçat que defensem aprofita el vial existent i és el que menys trinxa Gallecs, amb un cost i un impacte menor", va explicar la presidenta comarcal, Maria Llerda. I en aquest marc, els republicans van tenir el suport de la parlamentaria Ana Simó, que va destacar que aquest és el primer cop que es fa un anàlisi global que va més enllà de cada ajuntament per veure quines han de ser les infraestructures. Així, Simó va assegurar que "ERC sempre ha defensat Gallecs", que el pla territorial metropolità "trenca amb la visió localista" i que el seu grup no descarta presentar al final del procés al·legacions.

 

 

Edicions locals