Onze equipaments municipals ja compten amb xarxa wi-fi gratuïta

Nou equipaments cívics, l’Ajuntament i la Biblioteca ja compten amb connexió sense fils. Properament la iniciativa s’ampliarà a altres espais de la ciutat. De moment, però, la connexió wi-fi nomé

El desplegament de la xarxa wi-fi a la ciutat començava aquesta setmana. En aquest sentit, nou equipaments cívics, l'Ajuntament i la Biblioteca Can Mulà ja compten amb aquesta connexió sense fils, de manera que es pot accedir a la xarxa "tant a l'interior del centre com en una zona propera", apunta l'alcalde Josep Monràs. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol donar un "servei mínim d'accés a la informació", així que la xarxa wi-fi només estarà disponible per a l'ús d'internet i no es podran realitzar descàrregues. De moment, però, només podran tenir accés a aquesta connexió aquelles persones empadronades a la ciutat. "Ara estem en una primera fase, i comptem amb l'autorització de la Comissió de Telecomunicacions. Un cop tastat aquest servei podrem estudiar la possibilitat d'estendre-ho a d'altres ciutadans que no estiguin empadronats a la ciutat", apunta l'alcalde. Així, un cop detectada la xarxa wi-fi (anomenada Wifi Mollet) només cal registrar-se a l'espai de Wi-fi Mollet per poder tenir accés a aquest servei que pretén "ampliar la comoditat i disminuir la fractura digital", segons Monràs. Tot i això, l'alcalde assegura que "hi ha elements als que no es podrà accedir a través d'aquesta xarxa perquè estan bloquejats".


D'altra banda, al llarg d'aquest any, el consistori continuarà desplegant la xarxa wi-fi a nivell ciutadà. "Properament informarem de les zones de referència", apunta el regidor de Noves Tecnologies, Sergi Garcia. Mentre, però, els centres que comptin amb aquesta connexió comptaran amb un logotip que els identifica com a centres amb connexió wi-fi.

 

Edicions locals