L’exposició ‘La novel·la romàntica’ es pot visitar fins a finals d’agost a la Biblioteca Can Mulà

La mostra fa un recorregut ampli per l’evolució del gènere des del seu precedent de més renom i més conegut, la novel·la 'Pamela' de Samuel Richardson (1740) fins a títols més recents però tamb

La Biblioteca Can Mulà engegava ara fa uns dies una nova exposició, que es podrà visitar al llarg de tot aquest mes d'agost. La mostra, amb el títol ‘La novel•la romàntica', fa un recorregut ampli per l'evolució del gènere des del seu precedent de més renom i més conegut, la novel·la ‘Pamela' de Samuel Richardson (1740) fins a títols més recents però també coneguts com ‘El diari de Bridget Jones' o les heroïnes que van passar recentment a la gran pantalla de ‘Sexe a Nova York'. Aquest gènere que es va popularitzar amb el nom de ‘novel·la rosa' és la pionera de la literatura coneguda com ‘de consum'. La seva estructura simple i les diferents trames amoroses adaptades a les circumstàncies de cada època l'han fet esdevenir com una mena de mirall social per a les seves lectores.


La mostra, a més, dóna una atenció especial a les novel·les del segle XIX fent un especial ressò en els títols de Jane Austen i les germanes Brontë com a inspiradores dels personatges més recents d'aquest gènere. També es fa una referència especial a l'explosió del gènere a l'Espanya dels anys 30 amb l'èxit del valencià Rafael Pérez i Pérez que seria rellevat per Corín Tellado. L'exposició tampoc deixa de banda als grans èxits en català d'aquest gènere com són els de Josep Maria Folch, amb el seu estil de personatges tendres amb components humorístics i amb un imaginari proper al dels comtes populars.

 

Edicions locals