El CAP de Can Pantiquet serà el referent en Pediatria

El centre acollirà la Unitat de Referència de Pediatria, que reagruparà el servei que fins ara oferien els centres d’atenció primària. El trasllat podria ser efectiu a finals d’aquest any

El Centre d'Atenció Primària de Can Pantiquet acollirà la Unitat de Referència de Pediatria. I és que l'Institut Català de Salut (ICS) ha reorganitzat el servei, de manera que s'unifica el servei de pediatria del CAP de Plana Lledó i el de Can Pantiquet en un sol centre, que comptarà amb la presència dels vuit pediatres i les vuit infermeres de pediatria. Així mateix, la unitat del CAP de Can Pantiquet també comptarà amb un nou professional que realitzarà tasques de coordinació i assistencials. "Tot i el canvi es mantindrà el pediatria de referència a tots els infants", afirma Nuria Prat, directora del Servei d'Atenció Primària Granollers-Mollet.
D'aquesta manera, l'ICS assegura que, amb aquest canvi, "es podrà oferir una millor cobertura, continuïtat i accessibilitat del servei". I és que segons l'ICS "el fet de tenir dividit l'equip de pediatria de Mollet dificulta la capacitat de resposta per cobrir absències dels professionals, o per desenvolupar l'activitat comunitària a les escoles i als instituts i, sobretot, que la llista d'espera s'allargués innecessàriament". Així, segons Prat, el trasllat podria ser efectiu el darrer trimestre d'aquest any, tot i que "encara no hi ha una data exacta".


El canvi, però, prové del Pla d'Ordenació Territorial de Pediatria del departament de Salut. "Aquest canvi potenciarà la pediatria i permetrà tenir un equip junt, a més permetrà fidelitzar als professionals", explica la doctora Prat que assegura que un dels motius que han propiciat que el CAP de Can Pantiquet sigui la seu de la unitat és que aquest centre compta amb servei de radiologia. "Hi haurà una major accessibilitat al servei i permetrà una nova organització interna", destaca la directora del Servei d'Atenció Primària Granollers-Mollet. En el nou emplaçament, la unitat continuarà oferint l'horari de 8 a 20 hores. Així mateix, l'ICS assegura que amb un sol dispositiu, la comunicació amb l'hospital de referència serà més efectiva.


D'altra banda, en el CAP Plana Lledó es millorarà la realització de proves de diagnòstic per la imatge, que fins al moment no es podien fer de forma urgent i immediata al mateix edifici.

 

 

 

Edicions locals