El Museu Joan Abelló acull un diàleg entre l’artista Man Ray i l’escultor Leandre Cristòfol

L’exposició itinerant restarà al Museu Joan Abelló durant tot l’estiu, per mostrar la confrontació entre els dos artistes que volen donar un nou sentit al maquinisme artístic a partir d'una poètica nov

El Museu Municipal Joan Abelló ofereix aquest estiu una gran varietat de possibilitats per gaudir de l'art durant aquests dies. Entre elles, destaca l'exposició itinerant "Construccions líriques. Man Ray/ Leandre Cristòfol. L'objecte i l'esperit dadà". En aquest sentit, l'eix central de l'exposició és "confrontar dos artistes: Man Ray com artista internacional, reconegut, un nom important dins dels corrents dadà i surrealista, i Leandre Cristòfol, un escultor català", explica la comissària de l'exposició, Pilar Parcerisas, i afegeix: "Tots dos artistes participen de la mateixa època, comparteixen el mateix període històric i, a la vegada, tots dos intenten fugir dels sistemes de representació de l'època, dels sistemes d'iniciació de la realitat per construir noves poètiques a partir de l'objecte, de l'objecte industrial, de l'objecte quan deixa de ser funcional i, per tant, es fragmenta i crea residus i elements en desús que ells, d'alguna manera, ensamblen i acaben donant-los un sentit poètic".


Les fotografies de Man Ray que es poden trobar a l'exposició formen part de la col·lecció Goldberg/ D'Afflitto de Nova York, mentre que les escultures de Leandre Cristòfol provenen del fons del Museu d'Art Jaume Morera de Lleida. Així, aquesta proposta educativa està adreçada a un públic general i familiar, tot mostrant un diàleg que es fa possible gràcies a que ambdós artistes "comparteixen una actitud enfront de l'art que s'ha produït fins aquell moment i el que volen és expressar-ho a partir de l'objecte i donar un nou sentit al maquinisme artístic a partir d'una poètica nova generada pel món del progrés i per la indústria del segle XX", afirma la comissària de la mostra.

 

Edicions locals