Els Mojinos Escozíos i Hotel Cochambre, plats forts de Festa Major

La ciutat es prepara per set dies d’autèntica festa on hi haurà activitats per a totes les edats i gustos. Una programació marcada per artistes del territori amb el retorn de Mojínos Escozíos i Hotel Cochambre

La presentació de la Festa Major va canviar enguany d'escenari. I és que tot i que habitualment els plats forts de la festa es donen a conèixer a la casa de la vila, aquest any la presentació de la programació dels set dies de gresca es va realitzar al jardí de la Biblioteca, al parc de Can Mulà, emplaçament que acull el menhir de Mollet. I precisament aquesta pedra d'arcosa, juntament amb d'altres elements simbòlics de la ciutat, és un dels eixos de la proposta guanyadora del Concurs de Cartells de la Festa Major. Així, de la mà de Carlos Sánchez, autor de la imatge festiva, la ciutat es converteix entre el 18 i el 24 d'agost en el centre de la gresca i la disbauxa. "He intentat representar a Mollet amb elements simbòlics de la ciutat, amb les colles en segon terme perquè el protagonista és el poble", explica Sánchez. Una festa en la que, finalment, participaran Morats i Torrats tot i que enguany les proves no seran puntuables, per decisió de les pròpies colles. Això sí, la festa estarà al carrer durant gairebé una setmana ja que els organitzadors han preparat quasi un centenar d'actes.


>> Els Mojinos Escozíos tornen de nou a la ciutat
Un dels grups estrella d'aquests dies de festa seran els Mojinos Escozíos, que enguany tornaran a la ciutat que els va veure néixer per presentar el seu darrer disc, titulat "La leyenda de los hombres más guapos del mundo". El parc de Ca l'Estrada serà la seu d'aquest espectacle que tindrà lloc el dissabte 21 d'agost a mitjanit en el si del concert jove.


Abans, però, cal donar el tret oficial de la festa amb el pregó que, enguany, anirà a càrrec d'un molletà d'adopció. I és que "El Sevilla" serà l'encarregat d'engrescar als molletans i molletanes perquè gaudeixin de la seva festa. La cita serà a la plaça Prat de la Riba (20 hores) després dels pilars de Castellers.
Un altre dels protagonistes d'aquesta Festa Major serà Hotel Cochambre que torna a la ciutat per oferir el seu Cucaracha Tour, on els ciutadans i ciutadanes podran gaudir d'un ampli repertori de versions on no faltaran els clàssics i alguna sorpresa que el grup segurament prepararà per a l'ocasió. El concert tindrà lloc el 23 d'agost, a mitjanit, al parc de Can Mulà.


>> La festa s'avança uns dies i començarà en dimecres
La Festa Major començarà, enguany, abans que mai. I és que un concurs de curts i cinema al Mercat Vell serà el primer dels actes festius, uns actes que continuaran la nit de dijous de la mà de les colles de Morats i Torrats amb una cercavila, sopar, pregó, concerts i molta festa. La festa, però, continuarà marcada per la crisi. "En dos anys hem fet un ajust pressupostari amb una rebaixa del 30-40% de totes les despeses relacionades amb la festa, però sense renunciar a l'essència de la Festa Major", va explicar l'alcalde Josep Monràs.


El parc de Can Mulà i el parc de Ca l'Estrada seran els eixos de la festa. "Hem acondicionat el parc de Ca l'Estrada que és el que hauriem fet l'any passat", assegurava l'alcalde, tot mantenint que Can Mulà serà l'espai central de les colles.


Com ja és habitual, el castell de focs, enguany de la mà de Pirotècnia Igual, i el ball del fanalet seran els encarregats d'acomiadar els dies de gresca. Tot i això, el dissabte 28 d'agost, els ciutadans podran tornar a reunir-se amb la celebració dels partits esportius de les colles i la capvuitada.

 

 

Edicions locals