Montilla inaugura diumenge el nou Hospital de Mollet

El president de la Generalitat estarà acompanyat per la consellera de Salut, Marina Geli, que ha definit aquest nou centre com “un dels millors hospitals de Catalunya”

Després de molts anys de treball, el nou Hospital de Mollet ja és una realitat. En aquest sentit, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la consellera de Salut, Marina Geli, acompanyats de diferents personalitats, inauguraran aquest diumenge el nou centre sanitari de la ciutat. D'aquesta manera, durant la seva estada a la ciutat el passat divendres, Geli va definir el nou hospital de la ciutat com "un dels millors hospitals de Catalunya". I és que la consellera no només va destacar les instal·lacions del centre sanitari sinó també la façana verda - en relació a les vistes del centre cap als Pinetons - i la "llum extraordinària". I és precisament l'alcalde Josep Monràs també destaca el projecte arquitectònic, i assegura que "aquest és un somni fet realitat".


El nou centre hospitalari de la ciutat té quatre plantes i disposarà de grans patis de llum per garantir la il·luminació i la ventilació natural de tots els espais. A més, el centre inclou estratègies innovadores en climatització, com les bombes de calor geotèrmiques i el sistema de sostre radiant. Aquest model d´hospital sostenible permetrà estalviar 150.000 euros anuals en costos energètics. El nou centre, a més, comptarà amb una Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, un hospital de dia amb 30 places i un centre ambulatori d'atenció a la salut mental, entre d'altres serveis. Així mateix, també comptarà amb unitats especialitzades de referència al Vallès Oriental com la Unitat de Nefrologia i la Unitat Materno Infantil, que atendrà més de 1.000 parts anuals, i la posada en marxa de l'Institut Pediàtric del Baix Vallès.


El nou hospital prestarà assistència a prop de 150.000 habitants de Mollet i municipis del voltant, i comptarà amb uns 700 lloc de treball. El pressupost del projecte sanitari ha estat d'uns 70 milions d'euros.

 

Edicions locals