Montilla i Geli inauguren el nou Hospital de Mollet, que atendrà 120.000 urgències l’any

El nou hospital prestarà assistència a prop de 150.000 habitants de Mollet i municipis del voltant, i comptarà amb uns 700 lloc de treball

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la consellera de Salut, Marina Geli, inauguraven aquest diumenge el nou centre sanitari de la ciutat, ubicat a la ronda dels Pinetons. En aquest sentit, segons Montilla, "el nou Hospital de Mollet contribueix a consolidar el model sanitari català". I és que el president de la Generalitat va assegurar que "malgrat la difícil situació actual, el nou centre i el treball que el Consorci Sanitari ha dut a terme, és el millor exemple de que es poden ampliar equipaments sense rebaixar eficiència". Així, la consellera Marina Geli apuntava que "el nou Hospital de Mollet reuneix tots els ingredients d'una arquitectura sanitària esplèndida perquè integra els valors que volem per al sistema sanitari públic de Catalunya. El nou centre és un hospital sostenible que oferirà una excel•lència clínica i que ha sabut integrar el Mollet urbà amb el Mollet rural".


I perquè tots els ciutadans puguin conèixer les noves instal·lacions sanitàries de la ciutat, el proper dissabte hi haurà una jornada de portes obertes. Així mateix, el trasllat al nou centre es farà efectiu a partir del 31 de juliol. El nou Hospital de la ciutat té quatre plantes i disposarà de grans patis de llum per garantir la il·luminació i la ventilació natural de tots els espais. A més, el centre inclou estratègies innovadores en climatització, com les bombes de calor geotèrmiques i el sistema de sostre radiant. El nou centre, a més, comptarà amb una Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, un hospital de dia amb 30 places i un centre ambulatori d'atenció a la salut mental, entre d'altres serveis. Així mateix, també comptarà amb unitats especialitzades de referència al Vallès Oriental com la Unitat de Nefrologia i la Unitat Materno Infantil, que atendrà més de 1.000 parts anuals, i la posada en marxa de l'Institut Pediàtric del Baix Vallès. El nou hospital prestarà assistència a prop de 150.000 habitants de Mollet i municipis del voltant, i comptarà amb uns 700 lloc de treball.


Tot i això, diumenge a la sortida del centre sanitari, un grup de treballadors es manifestaven en contra de la retallada d'un 5% dels seus sous que la direcció ha aplicat.

 

Edicions locals