Les 'coincidències insòlites’ arriben de la mà del Museu Abelló

Aquesta activitat promoguda per la Xarxa de Museus Locals gira entorn del triangle de la relació entre Jacint Verdaguer, Francesc Matheu i Andreu Solà

Fins al 24 d'agost els molletans poden gaudir d'una coincidència insòlita al Museu Joan Abelló. I és que la Xarxa de Museus Locals ha portat fins a la ciutat aquesta activitat en la que participen un conjunt de diferents museus que posen en comú peces de les seves respectives col·leccions que comparteixen un lligam estètic, simbòlic o conceptual. Així, "Coincidències insòlites" relaciona tres elements que pertanyen al Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata de Ripollet i als museus Casa Museu Verdaguer de Folgueroles i el Museu Abelló que conformen un triangle en la relació entre l'autor Jacint Verdaguer, l'editor Francesc Matheu i l'il•lustrador Andreu Solà.


L'aportació de la Casa Museu Verdaguer és el llibre "Dietari d'un peregrí a Terra Santa" de Jacint Verdaguer en una edició amb un pròleg, escrit pel mateix autor, i publicat per l'editorial de Francesc Matheu (La Il·lustració Catalana). L'edició compta amb un recull de 69 gravats de la mà d'Andreu Solà, que van ser realitzats arran de postals que Jacint Verdaguer havia portat dels seus viatges a Egipte i Palestina. Per la seva banda, el Centre d'Interpretació del Patrimoni de Molí d'en Rata és l'encarregat de presentar l'il•lustrador, Andreu Solà, que va mantenir una relació amb l'editorial Il·lustració Catalana de Francesc Matheu durant un cert període de temps.


D'altra banda, el Museu Abelló presenta l'autor Jacint Verdaguer amb l'aportació d'una fotografia realitzada per l'editor i amic de l'autor, Francesc Matheu, i que prové del fons Pellicer. Finalment, el joc de geometries entre els tres museus presenta una Creu de Terme pintada per Solà i una altra pintada per Dionís Baixeras Verdaguer. Ambdues Creus de Terme podrien tenir també el seu origen en el pròleg del llibre de Verdaguer entorn al que gira l'exposició.

 

Edicions locals