L’Ajuntament de Mollet signa un conveni amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Els projectes d’aquest conveni encara estan per definir però es destinaran especialment a l’ajut humanitari d’emergència i al desenvolupament dels llocs d’origen de la nova ciutadania

L'Ajuntament de Mollet signava aquest dijous un conveni de col·laboració amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) per encetar un seguit de projectes de cara als propers dos anys. "Amb aquest conveni pretenem refermar més els llaços entre el fons i l'Ajuntament de Mollet", explica el president del FCCD, Teo Romero i afegeix: "És un compromís de continuar fent solidaritat, hi ha una necessitat clara d'innovar en la cooperació i de continuar treballant en la cooperació tècnica per generar més impacte en els nostres projectes i així continuar treballant en la nostra preocupació pel sud".


De fet, l'Ajuntament porta des de l'any 1992 dins del FCCD, al que dedica un 1% dels recursos del consistori. "Amb aquest conveni adquirim un compromís per donar les eines per al desenvolupament i millorar les condicions de vida d'aquells països que ho necessiten i també de treballar en xarxa ja que si no es treballa de forma conjunta els recursos són sempre menors", explica l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs. "Els projectes que emprendrem amb aquest conveni estaran destinats al treball a Nicaragua, on tenim la nostra ciutat agermanada de Cinco Pinos, a una futura col·laboració amb la nova ciutadania per Mauritània i a projectes a Llatinoamèrica", assegura el regidor de Solidaritat i Cooperació, Antonio Felices.

 

Edicions locals