Morats i Torrats: ʻLʼessència de la Festa Major es manté'

Morats i Torrats continuen al front del canó en la Festa Major. En Jaime Barrios i en Marc Felices són els caps de colla.

Morats i Torrats continuen al front del canó en la Festa Major. En Jaime Barrios i en Marc Felices són els caps de colla.

Enguany, Morats i Torrats no competiran per ser la millor colla. La Festa Major continuarà mantenint la mateixa essència?
T: Sí, naturalment, l'essència la intentarem mantenir. Hem intentat, ja que Morats ha arribat tard a la Festa Major, fer-ho de la millor manera possible i hem cregut que no era convenient fer punts amb tot el tema del parc de Can Mulà. Per l'any que ve Torrats esperem tornar a la puntuació normal i tornar a fer totes les activitats.
M: Principalment, per assemblea es va decidir que no volien seguir fent puntuació però a partir de setembre qui sap...

De tots els actes que organitzeu, quin en destaqueu?

T: Aquest any principalment hi ha una novetat: farem activitats per nens amb discapacitat. Hem muntat una activitat que es diu ‘Tots iguals, tots diferents' gràcies a Alb-Bosc, on ells i la resta de nens podran participar de la mateixa manera. Aquesta activitat és dilluns a les 9.30 hores a la Rambla Balmes. Destaca perquè potser cada any el Torratasques, la despertada... tenim una sèrie d'actes que els hem anat potenciat i aquest és un acte nou que hem intentat fer.
M: Destacaria la ‘Cita a cegues' perquè mai hem fet un acte d'aquest nivell i és per ajuntar parelles. Es farà dimarts a les 19.30 hores a la plaça Pau Casals.

Un tret en comú de la Festa Major d'enguany és que ambdues colles heu optat per potenciar les activitats infantils...
T: Potser, per part de Torrats, de la vuitantena d'actes que solem organitzar, destinats per nens teníem tres, i aquest any hem volgut compartir més. Està bé fer activitats per joves però també ens volem obrir a fer actes per gent gran, per gent jove i potser els nens era el que teníem més fluix.
M: Per nosaltres és una forma d'implicar una mica més els nens en la Festa Major i fer que hi participin.

Cada cop la Festa Major comença abans però sempre hi ha actes que perduren com la nit de les colles. Què simbolitza?
T: Aquest any arribarem la colla de Torrats abans per intentar atreure el màxim nombre de gent possible i farem la invocació al Moll Fer. Amb ell anirem des de les caves de Can Gomà fins al parc de Can Mulà. Un cop més, és una festa de Morats i Torrats, és una nit que tenim per aprofitar el parc i intentar fer alguna cosa nostra. Aquest any ja portàvem dues edicions de rumba i potser per obrir-nos més a tots els públics hem intentat fer una nit una mica més roquera i atreure un públic diferent.
M: La nit de les colles és una forma de fer festa tots junts, sense tenir la rivalitat de la resta de la festa.

Fora dels actes organitzats per les colles, quin és el que més us agrada?
T: Enguany destacaria l'activitat de l'Esbart Dansaire. Ja fa anys que no participen a la Festa Major, i és motiu d'alegria i més en una entitat com ells que ho fan de manera gratuïta.
M: Destacaria el Tennis al carrer perquè és una activitat que fomenta l'exercici i el posar-se en forma.

Què diríeu als molletans per què vinguin a celebrar la Festa Major?
T: Aquest any Torrats venim amb molta força, la Festa Major de Mollet cada cop va agafant més força, l'Ajuntament portant Mojinos ha portat un grup de Mollet, hi haurà un pregoner de Mollet... i per la nostra part intentem pujar, aquest anys portem el Toni Moog, que és un monologuista important, farem un munt d'activitats entre clans, la despertada, les pel·lícules, jocs per nens... hi ha molts actes per a que tothom pugui gaudir de la Festa Major.
M: Doncs que té moltes activitats interessants i que s'ho passaran d'allò més bé.

 

Edicions locals