Dani Novo: ‘La Festa té molts moments especials’

Dani Novo és el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollet. Amb ell, parlem de la Festa Major.

Dani Novo és el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mollet. Amb ell, parlem de la Festa Major.

Com definiries la Festa d'enguany?
És una Festa Major que, tot i mantenir l'estructura habitual, té alguns canvis. És especial pel fet que una vegada més la situació econòmica ha fet que hi hagi una reducció pressupostària, i també perquè retorna la festa al parc de Can Mulà exceptuant els actes més multitudinaris. Però també per la situació de les colles que ha derivat en una dinamització no competitiva, un model que torna a l'origen perquè els dos primers anys de colles no va haver-hi competició.

Quines són les principals novetats?
El repartiment de l'activitat nocturna en tres espais, el cap de cartell que enguany seran els Mojinos, i l'espectacle de l'Envelat que el farà l'Esbart Dansaire. Tampoc hem d'oblidar la part solidària i cal destacar que l'espectacle de l'envelat de l'Esbart i el de La Meravella tindran un preu simbòlic d'un euro per controlar l'aforament, però aquests diners aniran destinats al banc d'aliments de la ciutat.

Aquest any heu escollit el ‘Sevilla', molletà d'adopció, com a pregoner ...
Sempre intentem que algun dels personatges que venen facin el pregó. Hem tingut el Toni Albà, el mag Lari, The Xanclettes,i aquest any ja que podíem portar els ‘Mojinos' el dissabte 21... pot ser molt divertit que el ‘Sevilla' sigui pregoner de la Festa Major 2010.

Com veus el nou model de competició de les colles?
El que era important és que Morats i Torrats participessin en la Festa Major. Fa 16 anys i ja no ens podem plantejar una Festa Major sense les colles, ni aquí ni a molts altres municipis. Tornar als orígens... ja veurem com funciona, hem d'esperar, les novetats sempre s'han de provar i s'ha de veure cap a on va.

Quin és l'acte de Festa Major que li agrada més?
Atractius n'hi ha uns quants. Tothom, segons la franja d'edat i els gustos, li poden agradar uns o altres, n'hi ha de molt interessants. Crec que totes les nits hem aconseguit portar un bon repertori. La gent gran també perquè hi ha moltes activitats, fins i tot de colles que també estan destinades a la gent gran. El 20è aniversari del grup d'Havaneres Fiveller ens farà passar una nit agradable i els actes així més multitudinaris o més concorreguts, com pot ser el moment del pregó o l'esclat de festa amb la participació de tothom a la plaça Prat de la Riba, l'encesa del campanar que s'ha convertit en un símbol, el castell de focs, el ball del fanalet, tot i no ser competitiu també s'ha convertit en un moment molt especial de la festa. La Festa Major té molts moments especials.

Quin creus que és el tret que diferencia la Festa Major de Mollet de la dels altres municipis?
Sense dubte les colles de Morats i Torrats. Hi ha municipis que també tenen les seves pròpies colles però les nostres són els Morats i els Torrats que han fet que la Festa Major hagi anat evolucionant en participació. Altres coses que té la nostra Festa Major que no tenen altres municipis i que fa que molts veïns d'altres municipis es vinguin a visitar, per exemple, l'encesa del campanar.

 

 

Edicions locals