L’obra d’Apel·les Fenosa arriba al Museu Joan Abelló

“Apel·les Fenosa. L’espiritualitat en la matèria” i la “XVII Biennal d’Art Contemporani” es podran visitar al museu fins al proper set de novembre

La "XVII Biennal d'Art Contemporani" i "Apel·les Fenosa. L'espiritualitat en la matèria" són dues exposicions separades per una diferència de 100 anys però que, tot i aquesta diferència, comparteixen diverses similituds que permeten englobar-les dins de l'art contemporani. Per una banda, l'exposició "Apel·les Fenosa. L'espiritualitat en la matèria" està dedicada a l'escultor barceloní i es troba dividida en dues parts diferents: la primera d'elles formada per diferents escultures de Fenosa i, la segona, per obres de diferents artistes del seu temps. "A partir d'una fotografia dels anys 30 d'en ManoloHugué hem realitzat una exposició", explica el director del Museu Fenosa i Comissari d'aquesta mostra, Josep Miquel, que afegia: "La diferència de 100 anys entre ambdues exposicions no existeix sinó la diferència en la visió".


D'altra banda, la "XVII Biennal d'Art Contemporani" és un recull d'onze obres de diferents joves artistes que han estat escollides per un jurat d'entre més de 300 obres i que es troba en el seu primer any d'itinerància. "La Biennal és una exposició representativa del territori i hem aconseguit la participació de dues entitats destacades del territori català com són el Club 3C i Òmnium Cultural", explica el director de la Biennal, Josep Canals. Canals va convidar als assistents a gaudir de les obres d'aquests joves artistes i afegia: "Si no creiem en el jovent no hi ha futur pel país". A l'acte també hi va assistir el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mollet, Dani Novo, que es va mostrar molt satisfet amb l'acollida d'aquestes dues exposició per part del Museu Joan Abelló: "Mollet és la 17a ciutat per on passa la Biennal i, a més, l'exposició de Fenosa ha permès a la Fundació Joan Abelló donar a conèixer una part de la seva col·lecció més enllà de la ciutat", al que va afegir: "És funció de l'administració i de les fundacions privades donar el suport a aquests joves artistes que comencen i això és el que es fa amb la Biennal".

 

Edicions locals