Més de 8.000 alumnes d’entre 3 i 16 anys inicien avui el curs escolar

Una de les novetats principals d’aquest curs és l’avançament de l'inici de les classes, fet que comportarà que entre final del mes de febrer i principis de març els alumnes de les escoles molletanes tinguin una setm

Avui 8.011 nens i nenes comencen l'escola a Mollet entre educació infantil (1.943 infants), primària (3.879 alumnes) i secundària (2.189 nens). Amb aquestes dades, la població escolar a la ciutat ha augmentat una mica respecte el darrer any, moment en que els centres educatius registraven un total de 7.764 alumnes matriculats a les escoles molletanes. Així mateix, avui també inicien el curs escolar els alumnes més petits, aquells d'entre 0 i 3 anys, que estudien a les escoles bressol municipals. En total, 235 infants assistiran a un dels tres centres locals: La Filadora, La Xarranca i Els Pinetons. I és que també han augmentat el nombre de nens i nenes matriculats a les escoles bressol municipals, ja que l'any passat van ser 228 els infants que van estudiar en aquests centres de la localitat.


Però si la tornada a l'escola ha tingut un eix central enguany ha estat l'avançament de les classes i, com a conseqüència, els cinc dies que els alumnes tindran de vacances entre els mesos de febrer i de març. D'aquesta manera, avui els centres escolars de Mollet, conjuntament amb molts d'altres, comencen el curs escolar per tenir una setmana blanca a mig curs. En aquest sentit, els centres d'ensenyament subscrits als serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental realitzaran aquests dies de vacances en la primera fase, és a dir, entre el 28 de febrer i el 4 de març. El segon torn d'aquest període festiu serà entre el 7 i l'11 de març.

 

* Reformes a les escoles


Durant els mesos d'estiu s'han realitzat obres de rehabilitació a nou escoles de la ciutat, uns projectes emmarcats en el Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local. D'aquesta manera, les actuacions realitzades en el període estival, per no interrompre el normal funcionament de les classes, han estat per millorar instal·lacions elèctriques, substituir calderes i fusteria exterior, pintura d'algunes sales i adequació de la calefacció, entre d'altres.


Així, els treballs s'han realitzat a les escoles Princesa Sofia, Col·legis Nous, Sant Jordi, Nicolás Longarón, Cal Music, Federico Garcia Lorca, Joan Abelló, Joan Salvat Papasseit i a l'Escola d'Educació Especial de Can Vila.

 

Edicions locals