Homenatge a Rafael Casanova en el marc de la diada catalana

Com ja és habitual, l’acte institucional tindrà lloc al monument a Rafael Casanova amb la tradicional ofrena floral. La senyera onejarà en solitari davant aquest monument i a la plaça Prat de la Riba. La Diada tindr&agrav

Catalunya celebra aquest dissabte la seva Diada i, com ja és habitual, Mollet celebrarà aquesta tradició amb un acte al monument a Rafael Casanova. Així, un any més, l'acte institucional comptarà amb el suport de la majoria dels grups municipals que participaran en l'ofrena floral juntament amb d'altres entitats de la ciutat [en l'edició de l'any passat hi van participar més de vuitanta entitats]. La celebració anirà acompanyada de la interpretació de peces musicals tradicionals a càrrec de les diferents corals de la ciutat i la Banda de Joves Músics.


>> La senyera ondejarà en solitari a dos espais
La senyera torna ha ser enguany símbol de debat entre els grups municipals. I és que un any més ERC va demanar al govern local que la bandera catalana onegi en solitari a la plaça Major, davant l'Ajuntament de Mollet, durant la diada de l'Onze de Setembre. El consistori local, però, va declinar la proposta i, com ja és habitual, la senyera s'hissarà en solitari al pal del monument de Rafael Casanova i a la plaça Prat de la Riba, els dos espais públics on, segons l'Ajuntament, es celebren actes ciutadans de commemoració de la Diada.


I precisament, l'acte institucional de dissabte començarà amb la hissada de la bandera catalana a mans de dos infants de les entitats Club d'Escacs Mollet i la Penya Barcelonista de Mollet (12 hores).


>> ‘Els altres catalans', protagonistes de l'acte de CiU
Un any més, CiU s'adhereix a la celebració de la Diada de Catalunya amb un acte cultural i reivindicatiu. En aquest cas, es tracta de la xerrada De l'exili i l'Holocaust dels jueus catalans fins al dia d'avui a càrrec del historiador hebraista F. Andreu Lascorz, president de l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel. L'acte tindrà lloc aquesta nit, a les 21 hores, al Casal Cultural.


Un cop finalitzada la conferència, al voltant de la mitjanit, els participants en la trobada realitzaran un recorregut amb torxes i senyeres fins al monument a Rafael Casanova on realitzaran una ofrena.


>> ERC realitza el seu particular homenatge
El grup local d'ERC farà, com ja és habitual, el seu particular homenatge als defensors de la llibertat de Catalunya. En aquest sentit, els actes dels republicans començaran dissabte amb una concentració a la plaça Catalunya (11 hores), des d'on realitzaran un cercavila amb el grup de graellers Toc de Gralla fins al monument a Rafael Casanova (11.30 hores).


Ja a les 12.30, el grup ha preparat un acte amb animació amb música tradicional catalana i un vermut popular, on repartirà globus per a la mainada.

 

 

Edicions locals