Les flors omplen el monument a Rafael Casanova en la Diada de Catalunya

Gairebé 90 entitats van participar en l’acte per commemorar la Diada de l'Onze de Setembre. Tot i això, va haver diversitat d'opinions entre els diferents grups polítics

Dissabte, el monument en homenatge a Rafael Casanova rebia la visita de molts molletans. I és que a les dotze del migdia va tenir lloc la ja tradicional ofrena floral que les diferents entitats i partits polítics de la ciutat realitzen per commemorar i celebrar l'Onze de Setembre, el dia de la Diada de Catalunya. Així, noranta entitats molletanes van voler participar en aquest acte. Els primers en realitzar aquesta ofrena van ser Esquera Republicana per Catalunya abans que s'iniciés l'acte oficial ja que, com explica el regidor del partit republicà, Oriol López, "no estem d'acord en que en un dia com aquest sigui tan descafeïnat políticament i ens mostren contraris a la mancança d'un discurs polític".


L'acte oficial va donar el tret de sortida amb la hissada de la bandera catalana per part de l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i per dos infants del Club d'Escacs Mollet i de la Penya Barcelonista de Mollet. Acte seguit va tenir lloc l'ofrena floral en la que van participar 90 entitats de la ciutat i tots els partits polítics. Tot i això, la regidora del PP, Susana Calvo, assegurava que "la diada és una festivitat que nosaltres no prenem com d'altres partits. No hem participat en l'ofrena floral perquè no estem d'acord amb el manifest que es va aprovar a l'Ajuntament de Mollet respecte a l'Estatut".


La resta de partits polítics de la ciutat va coincidir en que la diada d'enguany té un valor afegit respecte anys anteriors: "Es tracta d'un any difícil per una banda per l'atac que s'ha realitzat contra Catalunya pel tema de l'Estatut i, per l'altra, per la lluita dels treballadors per tal d'aturar la reforma laboral i aconseguir recolzament per a la vaga del dia 29 de setembre", explicava el regidor d'ICV-EUiA, Antonio López. El regidor de CiU, Feliu Guillaumes, va plantejar que "l'Onze de Setembre ha de tenir cada cop un significat més fort desprès de coses que han passat com la manifestació del 10 de juliol i la sentència en contra de l'Estatut de Catalunya". Finalment, la regidora Ana Maria Díaz (PSC) va destacar que "es tracta d'una festa molt important", i va afegir: "El PSC continuarà lluitant per l'aprovació íntegra de l'Estatut i per la participació de la ciutadania en dates assenyalades com aquest dia", declaracions a les que es va sumar l'alcalde de Mollet, Josep Monràs: "Aquest dia té el significat a la nostra ciutat que m'agradaria que tingués a tot el país, el d'unitat. Aquest acte es tracta d'un acte fet per la ciutadania sense cap discurs demagògic. També és d'agrair la participació de les entitats, la coreal i la banda de joves músics".

 

Edicions locals