La CGT valora positivament la vaga

La CGT va manifestar-se pels carrers de la ciutat i va "convidar" a molts comerços a fer vaga

Des de la CGT del Vallès Oriental, es considera "un èxit rotund la jornada de vaga general realitzada a la comarca". Segons el sindicat, a empreses com Valeo, Cobega , i el Grup zeta el seguiment de l‘aturada va arribar a xifres properes al 100%.

 

També destaquen la presencia de "prop d'un centenar de ciutadans que van unir-se de forma espontània als piquets informatius de la CGT. Tenint l'aturada una gran incidència en el comerç del centre de Mollet".

 

A més, els sindicalistes denuncien "el desproporcionat desplegament de policies antidisturbis amb actitud provocativa en una marxa que va recórrer els carrers de la ciutat de forma pacífica".

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Seguiment de la vaga

 

Pel que fa al seguiment de la vaga, les dades de què disposa l'Ajuntament fan referència als centres educatius, al mateix Ajuntament i a l'Hospital de Mollet. Així, en els centres educatius (educació infantil, primària, secundària i escoles bressol municipals) la mitjana d'incidència de la vaga general és del 26%.

 

Pel que fa al personal de l'Ajuntament de Mollet, el 46% dels treballadors i treballadores no han secundat la vaga general. El Mercat Municipal ha obert les portes aquest matí amb poques parades obertes. A partir del migdia, però, l'acció dels piquets ha obligat a tancar algunes de les parades que hi havia obertes al públic.

 

A l'Hospital de Mollet, el seguiment de la vaga ha estat molt baix: només el 10% de la plantilla ha fet vaga, segons la direcció del centre. Per tant, el centre hospitalari està funcionant amb total normalitat i no s'ha hagut d'aplaçar cap intervenció ni consulta. Únicament algunes extraccions de sang previstes per al dia d'avui s'han reprogramat. La resta de serveis estan funcionant normalment.

 

Els incidents més destacats de la jornada s'han produït a primera hora del matí al Polígon Industrial de Can Magarola on alguns piquets han prohibit l'accés de treballadors al polígon i, en algun cas, han impedit als mitjans de comunicació destacats al lloc dels fets de realitzar correctament la seva feina.

 

Altres incidents de la jornada de vaga, s'han registrat quan establiments comercials, centres educatius i algun servei municipal s'han trobat el pany de la porta d'entrada inutilitzat. També s'han trobat inutilitzats alguns dels aparells de zona blava de la ciutat.

 

L'Ajuntament de Mollet respecta el dret a vaga de tots els treballadors i treballadores però lamenta profundament l'actitud d'alguns piquets que han donat com a fruit els incidents més destacats de la jornada. També recorda que, durant tot el dia, els cossos de seguretat treballen en un dispositiu especial per tal de garantir el dret de treballar d'aquelles persones que així ho desitgin. 

Edicions locals