La II Marxa contra l'atur passa per Mollet
El regidor de Treball, EUiA i la Federació d'AAVV de Mollet van rebre a la comitiva
EUA Mollet va manifestar el seu total suport a la "II Marxa contra l'atur, la precarietat i pels drets socials de Catalunya", la qual va arribar procedent de la Llagosta, al nostre municipi aquest dijous sobre la una del migdia, a la Plaça de l'Ajuntament de Mollet. També la Federació d'Associacions de Veïns el sva rebre, el seu president Carles Pérez va representar l'entitat i va assistir a la reunió amb el regidor de treball.
Un cop allà, la marxa va ser rebuda pel regidor d'EUiA Mollet, Antonio López, així com pel regidor de treball, Rafael Cabanillas, al qual com a representat de l'equip de govern municipal li va ser lliurada per part de la comitiva una carta reivindicativa destinada a cadascun dels Ajuntaments per on passin. Així, vuit representants de la comitiva van asseure's amb el regidor de Treball i van estar intercanviant opinions sobre l'actual crisi i situació en que ens trobem. Per part del govern municipal no hi ha hagut cap tipus de compromís amb la petició dels marxants que han demanat que, en aquest context de crisi actual, des del consistori molletà s'actuï amb transparència i existeixi un diàleg amb els diferents agents socials de la ciutat. El que si que va proporcionar el consistori va ser el Centre Cívic de Can Pantiquet per a que ells integrants de la Marxa poguessin dinar.
D'altra banda, per aquesta marxa els organitzadors van editar un diari especial, del qual se n'han difós 20.000 exemplars durant tota la marxa, que recordem, va sortir el passat dilluns 4 d'octubre d'Hospitalet.
Un dels portaveus de la Marxa, Diosdado Toledano, va reclamar que des de les administracions es creïn llocs de treball i va assegurar que des que van començar la ruta el dilluns quatre "tots els ajuntaments els han rebut a tots els municipis pels que ha passat, cosa que no va succeir amb la primera marxa que es va fer l'any 1996". Segons Toledano, en el tram de La Llagosta-Mollet van unir-se a la Marxa fins a una trentena de persones.
L'objectiu d'aquesta marxa es fer visible l'atur massiu, la precarietat laboral i els deteriorament dels drets socials amenaçats per nous retalls, així com sensibilitzar i mobilitzar a la ciutadania amb les víctimes de la crisi econòmica, reivindicant treball estable i digne per a tothom.