Mollet continua creant ocupació amb la casa d’oficis de Gallecs Emergent

A la inauguració Monràs va deixar clar als alumnes que no poden desaprofitar oportunitats com aquesta

El passat divendres va tenir lloc, al Centre Cívic de Can Borrell, la inauguració de la casa d'oficis Gallecs Emergent. L'acte el va presidir l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, que va voler dedicar unes paraules als 30 alumnes seleccionats per aquesta iniciativa. Monràs va recordar i subratllar "l'oportunitat brindada a tots aquests alumnes, privilegiats, perquè no la desaprofitin i puguin tenir més opcions en el seu futur laboral".

 

Aquests 30 alumnes que han començat la formació han estat seleccionats entre prop de 120 joves. Els criteris de selecció s'han basat, a part de que havien de ser alumnes entre 16 i 24 anys que no tinguin la E.S.O., a través d'una prova de nivell sobre Mollet i el territori enfocat també amb les motivacions de cadascun i els motius que l'han portat a presentar-se per aquest projecte, com va explicar la gerent d'EMFO, Maria-Nadal Sau.

 

D'altra banda, l'alcalde va remarcar que l'entorn de Gallecs "és ideal per a generar feina i formació ja que s'han de fer moltes coses i amb la vinculació del Consorci de Gallecs assegurem qualitat en la formació". No obstant, Monràs també va reconèixer que dels 241 assistents al procés de selecció, la meitat va rebutjar aquesta iniciativa en el moment de comunicar-li. Dada significativa que deixa clar que els alumnes presents a la inauguració són aquells que han mostrat motivació i interès amb el projecte i que, per tant, com va afegir l'alcalde, "es vol entendre que no desaprofitaran aquesta magnífica oportunitat".

 

La casa d'oficis tindrà una durada de 12 mesos i una doble finalitat. La primera és assolir la inserció laboral de 30 joves, entre els 16 i els 24 anys, a través de la seva qualificació professional en alternança amb la pràctica professional en les especialitats d'agricultura ecològica, treballadors/es forestals i paleta de manteniment. La segona finalitat és garantir el desenvolupament econòmic del territori de Gallecs mitjançant la rehabilitació del patrimoni arquitectònic i la dinamització del sector agrícola mitjançant la implantació de l'agricultura ecològica. Per altra banda, una de les necessitats d'aquest espai és el manteniment de l'espai verd i forestal que alhora fa la funció d'espai de lleure per als ciutadans.

 

En finalitzar el projecte, es preveu assolir tres grans objectius. Primer, la implantació d'un hort ecològic de 2.000 m2; segon, la neteja de boscos, reforestació i manteniment de l'espai verd i tercer i últim, la rehabilitació la Masia de Can Vila.

Edicions locals