El Centre Aragonés participa al Congrés Mundial de cases d’Aragó

Actualment hi ha 63 Cases d'Aragó al món

El Centre Aragonès de Mollet va participar en el III Congrés Mundial de Cases i Centres Aragonesos a l'Exterior. Més de dues-centes persones van devatre del 28 al 30 d'octubre sobre la situació de les Cases i Centres d'Aragó. El paper de la joventut, el present i futur de les cases i centres i l'evolució de les comunitats aragoneses a Amèrica van marcar el ritme del congrés.

 

El congrés va celebrar-se sota el lema "Aragó, la terra que en suneix" i l'acte inaugural va anar a càrrec del vice-president aragonés, José Ángel Biel. El fòrum va comptar amb tres ponències: "Present i futur de les Cases d'Aragó", "Les Cases d'Aragó a l'Amèrica" i "Els joves i les Cases d'Aragó". A més d'aquestes sessions de debats, es van dur a terme activitats complementàries. Així, divendres 29 d'octubre, els assistents al congrés van realitzar una visita a les Corts d'Aragó. Al migdia va tenir lloc una recepció a l'Ajuntament de Saragossa per, posteriorment, realitzar una ofrena a la Verge del Pilar.

 

Actualment hi ha 63 Cases i Centres d'Aragó en el món, d'aquestes, 49 estan a l'estat espanyol, essent Catalunya i el País Valencià les que compten amb major nombre, 24 i 10, respectivament. A Europa existeixen tres: Andorra, Brusel•les i Tolouse. I Amèrica compta amn onze, de les quals sis estan a l'Aagentina i la resta a Brasil, Xile, Cuba, Perú i Venezuela.

Edicions locals