Mollet reduïrà un 45% el preu dels deu primers minuts de les zones blaves

El govern també planteja l'ampliació de la línia 1 del transport urbà amb un autobús més

La Sala de Govern de l'Ajuntament de Mollet va acollir dimecres una roda de premsa en l'equip de govern va explicar les propostes en matèria de mobilitat per a l'exercici pressupostari de 2011. L'alcalde Josep Monràs va començar aquesta roda de premsa anunciant una reducció del 45% del preu dels primers deu minuts de les zones blaves de la ciutat. En aquesta rebaixa està inclòs, lògicament, els aparcaments de l'entorn del nou hospital que, a més, els usuaris d'aquest podran gaudir de zona blava gratuïta entre les 13h i les 15h.

 

Pel que fa al transport públic, l'Ajuntament ha arribat a un acord amb la Generalitat de Catalunya per a que aquesta assumeixi el cost dels serveis dels busos dels polígons. Aquest servei ha disminuït en un 30% els darrers mesos, per tant, el consistori creu que ha de racionalitzar-se el seu ús "acotant més els horaris a aquelles hores puntes de més utilitat que se seguiran mantenint". D'altra banda, l'ajuntament també creu "necessari" reforçar la línia 1 del bus urbà amb un altre vehicle per millorar la cadència de pas del servei: "entre crear una nova línia o reforçar la línia 1 hem cregut necessari fer la segona", va explicar Monràs. Això vol dir que a partir del proper mes de gener, es posarà en marxa un nou autobús a la línia 1 de la ciutat.

 

A més, Monràs va anunciar que, a partir de l'aprovació dels pressupostos, es treballarà amb l'empresa Sagalès per a canviar els actuals autobusos, de vuit metres, per tres de nous, de deu metres de llargada. Per tant, amb aquest augment de la flota de la línia 1 i el proper augment de capacitat dels autobusos, es satisfarà, segons el consistori, les necessitats que fins ara s'han demandat per part de la ciutadania i s'instaurarà una cadència de pas de deu minuts: "el més important del servei públic es la cadència de pas, saber que si has perdut el teu autobús en deu minuts te'n passarà un altre", va assegurar l'alcalde.

 

Aquesta ampliació de serveis suposa un increment del 30% dels pressupostos, tenint en compte que també l'augment de serveis de dissabtes i diumenges a la tarda suposa un cost de 50.000 € l'any. A partir del gener, la línia 1 de la ciutat comptarà amb tres busos durant setze hores diàries, a partir de l'aprovació dels pressupostos i de l'acord amb Sagalès, aproximadament el primer semestre del 2011, aquests busos seran canviats per busos de deu metres de llargada.

Edicions locals