Una tesi sobre la delimitació de les competències autonòmiques, guanya el III Premi Jordi Solé Tura

Abans del veredicte, l'advocat Miquel Roca va oferir una conferència sobre la contribució de Solé Tura en la redacció de la Constitució espanyola de 1978

Abans de la lectura del veredicte, l'advocat Miquel Roca i Junyent, va oferir una conferència sobre la contribució de Jordi Solé Tura en la redacció de la Constitució espanyola de 1978.

 

Dijous va celebrar-se a la Sala de Plens de l'Ajuntament la tercera edició del Premi Jordi Solé Tura on la tesi "Competencias autonómicas y puntos de conexión" de la Dra. Clara Isabel Velasco de la Universitat Pompeu Fabra va ser la guanyadora. La tesi tracta el tema de la delimitació de competències autonòmiques a partir d'una tècnica d'estudi que no s'havia utilitzat mai abans en aquesta qüestió, els punts de connexió. Els punts de connexió serveixen per establir en cada norma quin és el seu àmbit d'aplicació.

 

Clara Isabel Velasco, de Mataró, és doctora en Dret, Diplomada d'Estudis Avançats en Dret Públic i compta amb un Postgrau en Dret Autonòmic. Actualment és professora de l'Àrea de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra.

 

El jurat del III Premi Jordi Solé Tura va decidir atorgar també una menció especial a la tesi "La planificación del sistema financiero y presupuestario local: propuestas para su mejora ", del Dr. Isidro Valenzuela Vilarrubia (Universidad de Granada), , que també destacava per la seva qualitat entre els 7 treballs que optaven al premi.

 

 

El Premi Jordi Solé Tura passa a ser biennal


Enguany s'ha celebrat la tercera convocatòria d'aquest certamen, convocat per l'Ajuntament de Mollet, a través del Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura, amb el doble objectiu de retre homenatge al polític molletà i promoure la recerca dins dels àmbits del Dret Públic i la Ciència Política entre els joves investigadors universitaris. El premi està dotat amb 6.000 euros.

 

En l'acte de lliurament del premi, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs va anunciar que el premi passarà a ser biennal, de manera que es convocarà cada dos anys. Amb aquesta mesura es pretén afavorir la participació en el certamen i la qualitat dels treballs presentats, tenint en compte que la quantitat de tesis publicades provinents d'aquestes disciplines universitàries és limitada.

 

En el decurs de l'acte, es va lliurar el segon número de la publicació Textos, editada pel Centre d'Estudis Jordi Solé Tura, en la qual s'hi recullen les conferències sobre la tesi guanyadora de l'anterior edició del Premi, el treball sobre les dones immigrants magrebines a Espanya i Itàlia de la Dra. Djaouida Moualhi, així com la conferència que la consellera Montserrat Tura va pronunciar en l'acte de lliurament de l'any passat, un article que va escriure el mateix Solé Tura quan es complien 10 anys de l'aprovació de la Constitució i un article del catedràtic de Dret Constitucional Marc Carrillo sobre els problemes actuals de la Carta Magna.

 

Edicions locals