López Tena protagonitza l'acte central de SI a Mollet

El número dos de Laporta va assegurar que Solidaritat és una opció real

Dimecres Solidaritat Catalana per la Independència va presentar l'acte central de campanya que va protagonitzar el número 2 del partit, Alfons López Tena, al Mercat Vell de la ciutat. Aquest va presentar l'acte de campanya "a efectes d'arribar al govern català i així declarar la independència de Catalunya".

 

Segons López Tena, "un cop ha fracassat la sentència de l'estatut no hi ha opcions per avançar dins l'estat espanyol". Respecte la sentència del TSJC del passat dimecres sobre l'ús del català als consistoris de Barcelona i Lleida, López Tena avisa que "això són conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional i per aquest motiu nosaltres clamem la independència".

 

A l'hora de referir-se a la darrera enquesta realitzada pel mitjà de comunicació RAC1 on el baròmetre donava a SI entre 0 i 4 diputats, el número 2 de Laporta va apuntar que "el partit va pujant en representació per entrar al Parlament per Barcelona i Tarragona, som una opció real i la tendència està a l'alta".

 

 

López Tena va reconèixer que els seus votants no només provenen de CiU, com ell mateix, sinó que el vot a SI prové d'ERC i d'ICV també. D'altra banda, el jurista va manifestar que una major participació "afavorirà al partit perquè hi ha una quarta part de l'electorat que està indecís". Per tant, amb les opcions ja conegudes de PSC, CiU i ERC, López Tena té clar que això genera una no adhesió del 50% de l'abstenció i d'una quarta part, sobre un 13%, que no ho tenen clar.

 

 

En referencia a la polèmica que rodeja al cap de llista de SI, Joan Laporta, al voltant de la presidència del FC Barcelona, López Tena creu que Laporta "està essent víctima d'una persecució política en tota regla". Amb tot, el número 2 assegura que el discurs sobre la independència de Laporta "incomoda als poders fàctics catalans" ja que Laporta ha presidit el millor Barça de la historia i també el més catalanista i "no hi ha motius per jutjar-lo". Tot i així, López Tena reconeix que tot aquesta polèmica està afavorint al seu partit.

 

Edicions locals