La ciutat amplia la proposta de “patis oberts” a dues escoles

El Pla Educatiu Entorn ha permès aquest augment

Aquest mes d'octubre, l'Ajuntament de Mollet ha tornat a posar en marxa el "pati obert", ampliant la proposta a dues escoles. Aquesta iniciativa es basa en l'obertura a tota la població dels patis escolars en cap de setmana amb l'objectiu de garantir un espai de trobada i convivència per a tot el veïnat.

 

Així, des del passat 16 d'octubre s'ha tornat a obrir el pati del l'Escola Joan Salvat Papasseit, que va començar amb la iniciativa del "pati obert" el gener de l'any 2008. A més, com a novetat d'aquest curs també s'ha obert el pati de l'Escola Col•legis Nous.

 

 

L'horari del "pati obert" és dissabtes d'11.30h a 13.30h i de 16 h a 18h i diumenges d'11.30h a 13.30h.

 

 

Aquesta iniciativa es porta a terme des del Pla educatiu d'entorn (PEE) i pretén dotar els nens i nenes del barri i la població en general d'un espai de trobada i convivència durant el cap de setmana, tot utilitzant els patis de les escoles, equipaments de referència per a nens i joves.

 

 

S'inicien les activitats del Pla educatiu d'entorn


Durant el mes d'octubre s'han engegat als diferents centres educatius de Mollet els Tallers d'estudi assistit, en els quals ja hi participen més de 200 alumnes; el programa de Suport i aprenentatge a la llengua catalana (SALC), adreçat a l'alumnat de cicle mitjà i cicle superior de primària i, com a novetat d'aquest curs, un nou grup adreçat a secundària. Així mateix s'han iniciat els cursos d'àrab, actuació oberta a alumnes de 8 a 14 anys interessats en aprendre la llengua àrab.

 

També es continua dinamitzant a primària i secundària el Pla d'esport a l'escola, amb l'objectiu de potenciar la realització d'activitats esportives a nivell extraescolar, tot treballant valors com la tolerància i el respecte als altres.

 

Destacar també que durant els mesos d'octubre, novembre i desembre s'estan portant a terme les xerrades per a pares i mares a diferents escoles bressol i als centres de primària. Aquestes xerrades tenen com objectiu reflexionar conjuntament, a partir de les aportacions de professionals, sobre qüestions que interessen més a les famílies en relació amb l'educació dels seus fills i les seves filles.

 

 

Edicions locals