L’Hospital assoleix el nivell d’urgències del 2009

El centre fa balanç dels primers cent dies de funcionament

L'Hospital de Mollet va fer el balanç dels cent primers dies de funcionament el passat dilluns a l'auditori del centre. Entre els fets més destacables es troba l'assoliment del nivell d'urgències de l'any passat en només aquests mesos. L'arribada abans d'hora de pacients dels municipis de Santa Perpetua i Palau Solità i Plegamans, que estava previst s'incorporessin mica en mica a partir de gener del 2011, ha generat aquestes dades. " També cal apuntar que durant el 2009 es va donar una situació d'excepcionalitat a raó de la grip A", va reconèixer el director de l'Hospital, Jaume Duran. Així doncs, l'hospital acull una mitjana de 219 visites d'urgències, els que serien unes 80.000 visites anuals, xifra que no sobrepassa la prevista que podria acollir el centre, 120.000.


Un altre de les dades que van extreure's d'aquest balanç va ser que un pacient està 1h i 34 minuts de mitjana al servei d'urgències de l'Hospital de Mollet del Vallès . Com va apuntar Duran , a l'agost el temps d'espera va arribar a 1h i 50 minuts però ara ha tornat als 94 minuts, "un temps proporcional a la banalitat de l'espera" va afegir el director del centre.
A més, l'hospital ha incrementat en un 17% el nombre d'altes hospitalàries, especialment les quirúrgiques. També s'ha produït un augment, del 10%, en la xifra de consultes externes del centre. I un altre aspecte positiu és que s'ha reduït el temps d'espera de les llistes quirúrgiques en un 10%.


Finalment, la directora de Vallès Oriental CatSalut, Aurora Dueñas, va anunciar que el nou centre sociosanitari de la ciutat, que s'ubicarà on actualment hi ha l'antic hospital de la ciutat, podria posar-se en marxa a principis del 2013.

 

Edicions locals