Ochoa acaba cinquè a la Doble Deca de Mèxic

El molletà i l'italià Roberto Lendaro (foto) entren junts a la línia de meta   - Bloc Carlos Ochoa- Web competició

L'atleta molletà Carlos Ochoa ja pot respirar tranquil i descansar uns dies pel meritori cinquè lloc aconseguit a la Doble Deca Ironamn de Monterrey, a Mèxic. Cal recordar que la Doble Deca de Monterrey consta de 76km nedant, 3.600km en bicicleta, i 844km de cursa a peu. El molletà va recórrer aquest munt de quilòmetres amb un temps de 653 hores, 1 minut i 42 segons, després de 28 dies de cursa.

 

L'atleta va començar la prova amb els 76km de natació a una piscina on, tal i com explica Ochoa, "l'aigua era molt calenta i ens va provocar cremades a les mucoses nasals per culpa del clor". El molletà va trigar dos dies per realitzar aquests 76km, tot i que el primer dia ja havia completat 62km aquests problemes amb la temperatura de l'aigua el van obligar a destinar tot un dia per fer els 14km restants.

 

Res a veure amb la prova de bicicleta, on els genolls d'Ochoa van respondre bé per donar 1879 voltes a un circuit de 1915 metres. El molletà va necessitar dotze dies per fer 300km diaris i completar els 3.600km de bicicleta.

 

Després d'aquests dotze dies sobre la bicicleta, Carlos Ochoa només va poder córrer durant dos dies en les 444 voltes de recorregut a peu, la resta els va fer precisament a peu.

 

Pel molletà "només acabar ja és una gran satisfacció i un èxit i si a sobre he acabat cinquè a un triatló d'ultraressistència, doncs és brutal". Val a dir que la duríssima prova la van començar onze atletes el dia 14 de novembre i només l'han acabat set d'ells. Tot i ser una gran experiència, Ochoa reconeix la gran duresa de la prova: "ha estat molt dur, no crec que torni a competir en aquesta prova perquè la veritat és que encara ara tinc dolor".

 

L'italià Roberto Lendaro va arribar al final del recorregut amb el mateix temps que el de Mollet i, per tant, també és cinquè: "vam decidir entrar junta perquè portàvem dies corrent junts i els perseguidors anaven molt lluny", explica l'atleta molletà.

 

- Bloc Carlos Ochoa
- Web competició

 

Edicions locals