Mollet es prepara per dir prou a la violència de génere

Avui divendres el CIRD Joana Barcala acollirà la xerrada "La violència de génere" de l'Associació de Dones Àgora

Durant el mes de novembre, Mollet commemora el Dia Internacional de la No Violència contra les Dones amb un seguit d'activitats que busquen sensibilitzar la població sobre aquest problema social i trobar solucions pràctiques. A banda de la lectura del Manifest del 25 de novembre, que es farà davant la Casa de la Vila, el programa recull exposicions i xerrades al voltant de la violència envers les dones, així com una taula rodona amb l'Observatori Local de la Violència de Gènere de Mollet, adscrit als departaments de Serveis Socials i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament, en la qual es donaran les xifres de violència de gènere a la ciutat i s'analitzaran els casos.

 

Una altra de les activitats destacades és la presentació d'un projecte fet per l'alumnat del Cicle de Grau Superior d'Integració Social on s'estudia la visió dels nois i noies adolescents sobre la violència de gènere. Aquest estudi s'ha basat en un treball de recerca fet amb alumnat de quart d'ESO de l'Institut Gallecs de Mollet que ha estat reconegut amb el Premi Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona als millors treballs de recerca de Batxillerat. El projecte porta per títol "Adona't: Projecte de prevenció de violència de gènere entre els i les adolescents", i es presentarà el proper dimarts 16 de novembre, a les 19 hores, al CIRD Joana Barcala.

 

A més, divendres el centre molletà acollirà la xerrada "La violència de gènere" a les 20 hores, a càrrec de l'Associació de Dones Àgora.

Edicions locals