La fotografia històrica catalana arriba al Museu Joan Abelló

La Nova avantguarda. Fotografia catalana dels anys 50 i 60, es pot visitar des del passat divendres

Fa una setmana, el museu Joan Abelló va acollir per primera vegada l'exposició itinerant Nova avantguarda. Fotografia catalana dels anys 50 i 60. La mostra està inclosa dins el programa Cultura en Gira, que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació posa a disposició dels municipis.

 

Produïda per la Fundació Foto Colectania, traça un recorregut per la fotografia catalana dels anys 50 i 60 a través de l'obra de nou dels autors més representatius de l'època. Els presents són Francesc Català-Roca, precursor del nou moviment que donaria lloc a la fotografia catalana; Josep Maria Casademont, Ricard Terré, Xavier Miserachs, Ramon Masats, Oriol Maspons, Toni Catany, Leopoldo Pomés i Joan Colom.

 

Van assistir a l'acte el coordinador de la itinerància de l'exposició i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Gabriel Panella; el director de la Fundació Colectania i comissari de l'exposició, Pepe Font de Mora, i el regidor de Cultura de Mollet, Dani Novo. Aquest programa té com a objectiu fer més accessibles la música, el teatre, la dansa, el circ i les arts visuals a la ciutadania.

 

En aquest darrer àmbit, Cultura en Gira pretén reforçar l'activitat cultural dels municipis, fer més accessible l'art contemporani posant un èmfasi especial en la difusió del patrimoni contemporani públic de museus i col·leccions i augmentar l'interès ciutadà per aquest art.

Edicions locals