Començen els treballs per enderrocar la Teneria

L'antiga indústria pelletera de la ciutat va ser desocupada la passada setmana

Dimecres van començar les obres per l'enderrocament de l'amtiga indústria pelletera Teneria Moderna de Mollet. Així ho va confirmar el primer tinent alcalde de la ciutat, Josep Garzón. Durant el migdia de dimecres els operaris van començar el procés d'enderroc de l'antiga indústria molletana que ha estat ocupada més de dos anys i mig il•legalment. Els primers treballs d'enderrocament estaran basats en la neteja preparatòria i la separació del totxo de la uralita ja que hi ha algun edifici a punt de caure per si sol. "Encara no sabem com no han caigut ja perquè les condicions d'alguns edificis de la Teneria són precàries". Així doncs, entre dimecres i dijous s'han estat netejant els espais per a procedir a l'enderroc avui mateix divendres o el proper dilluns.

 

Pel que fa a la conservació d'alguns elements arquitectònics del recinte, Garzón va assegurar que es conservarien diferents elements de la façana i alguna caseta de dins el recinte "sempre i quan no perilli la vida d'algun operari, ja que els elements arquitectònics poden reconstruir-se però les persones no".

 

L'ajuntament ordenarà l'enderroc, davant l'omissió del deure dels propietaris. Divendres passat van ser desallotjats tots els "okupes" que hi havia al recinte de forma pacífica gràcies a la tasca de la policia local de la ciutat.

 

L'ajuntament ha exigit en diverses ocasions als propietaris que tinguessin cura de l'espai i, fins i tot, va engegar un procés judicial davant la passivitat dels responsables. Finalment, davant l'excessiva lentitud de la justícia i la deixadesa dels propietaris, s'ha arribat a una situació límit en la qual el consistori ha hagut d'actuar d'urgència per una qüestió de seguretat pública.
Cal recordar que la Teneria Moderna va aturar la seva producció el juliol del passat 2007. I que segons el que ha pogut saber l'ajuntament de Mollet, la Teneria va ser ocupada il·legalment a principis de l'any 2009.

Edicions locals