Unes excavacions descobreixen cinc sitges de blat i part d'un esquelet humà del segle XIII

L'empresa ARRAGO ha treballat durant dues setmanes al solar on es construirà la futura Tresoreria de la Seguretat Social

Aquestes són les restes de sitges de blat que han descobert les excavacions que s'han dut a terme al solar del carrer Gaietà Ventalló on es construirà l'edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social. L'empresa ARRAGO de Sabadell ha estat durant dos setmanes l'encarregada de descobrir cinc sitges de blat i un cadàver humà aparentment pertinents al segle XII o XIII, a falta d'anàlisi exhaustiu, tal i com ens informa un dels arqueòlegs del projecte.

 

Sembla ser que aquests terrenys es troben al límit d'un turó que deriva de la sagrera de l'església romànica de la ciutat i que la parroquià de l'època feia servir com a zona d'emmagatzematge de blat, en un primer moment, i també de cementiri i d'abocador més tard. A part de les sitges i del cadàver humà s'han trobat restes de menjar de l'època (ossos d'animals) i també de setrills de ceràmiques vidrades o, fins i tot, en una de les sitges, va descobrir-se una punta de llança amb fusta.

Edicions locals