Avui s’entreguen els Premis Manuel Arroyo

Els guardons es divideixen en dues branques: reconeixement a ex-alumnes i l'impuls cap joves cooperativistes catalans   - Web Premis Manuel Arroyo

El proper dimarts s'entregarà la primera edició del Premis Manuel Arroyo a l'aditori de l'Escola Sant Gervasi de la ciutat. Aquests premis van néixer a finals del 2008 en un homenatge al que fou el fundador de l'escola molletana pocs mesos després de la seva mort. Els premis s'estructuren en dos blocs de coneixement, per un costat el Premi Manuel Arroyo per a ex-alumnes de l'Escola Sant Gervasi dirigit, tal i com explica el president de la Cooperativa Escola Sant Gervasi SCCL, David Cos, "a aquells ex-alumnes que hagin destacat i excel·lit en els àmbits professionals respectius però que, sobretot, això hagi anat acompanyat d'una contribució humana cap a la societat sempre sota el paraigua de valors del centre educatiu com l'esperit de superació, l'inconformisme, el treball, sacrifici, entre d'altres". En aquest apartat els finalistes són Santiago Pascual Martín, Xavier Zamora Valeri, Xavier Fernández Marín i Jordi Cabana Jiménez. El premi està dotat en 2.000 euros.

 

Pel que fa a l'altre apartat, es tracta d'un reconeixement, d'àmbit català, per a joves i emprenedors de l'economia cooperativa que necessiten un impuls per créixer i per desenvolupar la seva línia de negocis sota el model cooperatiu.

 

En morir Manuel Arroyo, el centre va creure necessari exemplificar la seva filosofia de treballa la cooperativa Escola Sant Gervasi SCCL amb un guardó com aquest dotat de 6.000 euros per al guanyador. Els finalistes en aquest apartat són BTACTIC SCCL, TETERIA MALEA SCCL i DEMODÉ PRODUCCIONS.

 

Cal destacar l'aportació especial de Caixa Laietana per als premis d'ex-alumnes i la de CLADE i la Federació de Cooperatives de Treball a Catalunya, dos referents del cooperativisme català.
Manuel Arroyo també va impulsar el Centre Lingüístic del Vallès, va ser regidor de Mollet, va crear la cooperativa d'habitatges Pinetons i Vil•là, va presidir la Federació de Cooperatives d'Ensenyament i va engegar el centre d'investigació IUCT. Com a sorpresa, l'acte comptarà amb el periodista Josep Maria Ferrer Arpí, conegut sobretot per ser el presentador del mític programa Més enllà del 2.000 de TV3.

 

 

- Web Premis Manuel Arroyo

Edicions locals