La participació a Mollet creix un 5% respecte el 2006

A la ciutat augmenta substancialment CiU en nombre de vots davant les "patecades" de PSC i Esquerra   - Resultats a Mollet   - Resultats a tot Catalunya   - Sondeig TV3  

Els resultats electorals del Parlament de Catalunya van donar una majoria folgada a CiU amb 62 escons, només a sis de la majoria absoluta. El PSC perd fins a nou escons respecte les eleccions del 2006 i es queda amb 28, mentre Esquerra és qui paga més cara la derrota amb un descens de 21 a 10 escons. El PPC augmenta a 18 el nombre d'escons mentre que ICV-EUiA perd dos respecte els 12 del 2006. La sorpresa la dóna Solidaritat Catalana per la Independència que entra al Parlament amb quatre diputats.


A Mollet, els resultats han estat un reflex dels globals a tot Catalunya. CiU ha augmentat en nombre de vots a la ciutat en un 7% (6.211 vots), mentre que el PSC perd un 11% dels vots (4.836 vots) respecte el 2006. El PP suma 2.540 vots mentre que Esquerra perd gairebé la meitat dels vots (1.106 vots). La participació a Mollet ha superat el 55%, augmentant en cinc punts la dels comicis del 2006.


Els convergents molletans es mostraven molt satisfets dels resultats obtinguts i que els col•loquen com a clars guanyadors a nivell de tota Catalunya, inclosa la ciutat de Mollet. "Estem molt satisfets amb els resultats ja que desprès de set anys tornem al govern i podem dir que em guanyat les eleccions", explica el regidor de CiU, Feliu Guillaumes, "Els veritables guanyadors són els votants de CiU ja que ha estat gràcies a ells que avui és un dia a celebrar per a tots nosaltres".


L'altra cara de la moneda de les eleccions arribava de la mà del PSC: "En primer lloc i abans de res voldria felicitar a CiU perquè ha guanyat clarament les eleccions", explica el secretari del PSC, Josep Garzón, que afegia "Hem perdut clarament les eleccions. Els ciutadans ens han donat un toc d'atenció i ara el que toca fer és plantejar una nova alternativa de govern per tal de recuperar la confiança de la ciutadania de cara a les properes eleccions".

 

 


-------------------------------------------------------------------------------------

Els polítics molletans voten al llarg del matí

 

Feliu Guillames - CiU


El regidor de CiU, Feliu Guillaumes, era el més matiner a l'hora d'anar a votar i ho feia al CEIP Salvat Papasseit. Guillaumes ha animat als molletans a anar a les urnes perquè "difícilment trobaran unes eleccions més importants. Són les eleccions del gran canvi: el canvi econòmic derivat de la crisi però també dels canvis en els valors de la societat. Això tindrà molt a veure amb el govern que triem avui i la gent que hi participi podrà dir en un futur que van formar part d'aquest fet important".

 

D'altra banda, Feliu Guillaumes feia previsions, sempre des de la prudència: "Les nostres expectatives són de guanyar i de treure uns millor resultats que durant les passades eleccions, però tot això dit des de la màxima prudència. La nostra campanya s'ha centrat en fer que el tripartit no sumi i en aconseguir un bon percentatge de vots per tal que
CiU arribi al govern".

 


Susanna Calvo - PP


La següent en passar per les urnes ha estat la regidora del Partit Popular, Susana Calvo, al CEIP Joan Abelló. Calvo demanava una jornada "tranquil·la i sense incidents", alhora que animava la participació: "fa un dia molt bo perquè la gent vagi a votar". La regidora popular assegura que "ara només queda que cada ciutadà triï la seva opció i que avui a les vuit tots podem celebrar-ho d'alguna manera".

 

 

Josep Monràs - PSC

 

Pocs minuts després de les onze, l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha exercit el seu dret a vot al Mercat Vell. L'alcalde ha encoratjat a tots molletans a anar a les urnes: "Avui és un dia molt important. I és que s'escull al nou President de la Generalitat i el futur de Catalunya. Per tant, ara més que mai s'ha d'anar a votar. Espero i desitjo que la ciutat de Mollet registri una participació alta".

 

 

Marina Escribano - ICV-EUiA

 

Per la seva banda, la candidata d'ICV-EUiA, Marina Escribano, ha votat a l'Escola Sant Jordi. Escribano ha recalcat la importància d'aquestes eleccions: "Estem en temps de crisi i és vital anar a les urnes per expressar el nostre sentir. L'abstenció no és la solució. Hem de demostrar la nostra disconformitat sortint de casa i decidint el futur que volem pel nostre país".

 

 

Oriol López - ERC


El regidor d'Esquerra Republicana per Catalunya, Oriol López, també feia un crit a la participació desprès de sumar-s'hi ell amb el seu vot a les urnes de Col·legis Nous: "Espero que hi hagi una participació que dignifiqui aquesta jornada ja que Catalunya es troba en un moment on hi ha dos eixos importants; per una banda la crisi i per l'altra la política catalana ja que avui hem de definir el que volem per quan siguem grans". López també assegura que "Des de ERC hem fet una campanya en positiu desprès de set anys al govern treballant per millorar i esperem que si CiU arriba al govern no caigui en la temptació de sumar-se al PP".

 


Montserrat Tura - PSC


Una altra presència destacada als Col·legis Nous ha estat la de la consellera de Justícia i número dos de Montilla, Montserrat Tura. La socialista es mostrava satisfeta ja que la jornada "està transcorrent amb normalitat cosa que demostra que vivim en una democràcia consolidada".

 

Tura també s'ha sumat al crit anti-abstenció: "L'abstenció és una forma que té molta gent d'expressar el seu descontentament, una opció que lamento però respecto. De totes formes, jo aconsello que vagin a votar ja que és la forma d'optar per canviar".

 

 

Edicions locals