DEMODÉ i Xavier Fernández guanyen els primers Premis Manuel Arroyo

L'acte va comptar amb la presència de Josep Maria Ferrer.

Els premis que impulsa Escola Sant Gervasi van ser lliurats el passat dimarts en un acte celebrat a l'auditori de l'Escola Sant Gervasi. Els premis,convocats amb la voluntat de donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors, i per a reconèixer i significar trajectòries personals i professionals d'excel•lència, volen ser un estímul i un reconeixement a la voluntat de transformació, a la cooperació i a la innovació.

 

En aquesta primera edició els guardons van recaure en l'empresa DÉMODÉ PRODUCCIONS, SCCL, una cooperativa de l'àmbit de l'hosteleria i de la producció cultural i musical, que gestiona dos locals d'oci a Barcelona els quals incorporen una important oferta musical i cultural. Alhora, Démodé Produccions, SCCL també disposa de segell discogràfic propi, editorial, ofereix serveis d'arxivística i documentació, realitza documentals i porta a terme interessants projectes per al Tercer Sector.

 

El guanyador en la categoria d'exalumnes va recaure en Xavier Fernández i Marín, exalumne d'Escola Sant Gervasi de la promoció del 1978, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra i investigador de l' Institut Barcelona d'Estudis Internacionals, ha donat classes a diverses universitats europees, a la Universitat Pompeu Fabra i a ESADE. Ha estat vinculat de forma continuada a tasques de voluntariat, ha participat en els programes Viure i conviure ha estat membre de la Coral Sant Vicenç de Mollet i de la Coral Santiga i ha participat en projectes de diàlegs interreligiosos i de foment de la pau.

 

En aquesta primera edició es va reconèixer amb un accèssit a l'exalumne Jordi Cabana Jiménez, exalumne de la promoció del 1978. Doctor en química, Premi Antoni de Martí i Franquès de Ciències Químiques 2004 per a tesis doctorals, concedit per l' Institut d'Estudis Catalans, actualment està contractat com a científic titular al Lawrence Berkeley National Laboratory, a Berkeley (EUA).

 

L'acte de lliurament dels premis va comptar amb la presència de Josep Ma. Ferrer Arpí, impulsor d'empreses cooperatives i educatives, divulgador científic i responsable d'innovació en la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, que inaugurà l'acte amb la conferència Abecedari per a Innovadors, i amb les autoritats polítiques del municipi de Mollet i de la Direcció General de Cooperativisme, així com dels responsables de les principals cooperatives catalanes.

Edicions locals