El manuscrit del poema de Nadal de Papasseit, la nova troballa del Museu

Forma part del fons de Carles Pellicer que el mateix Abelló va aportar al Museu

Dilluns va tenir lloc una roda de premsa per presentar una nova troballa de la col•lecció Abelló. Es tracta del poema original i manuscrit de Poema de Nadal, de Joan Salvat-Papasseit.
La gerent del Museu Municipal Joan Abelló, Pepa Ventura, va explicar que la troballa va produir-se gràcies al procés de buidatge de carpetes que s'està duent a terme de la col•lecció particular de Joan Abelló. Un buidatge que estan realitzant mitjançant unes beques de documentació i ajuts de la Generalitat.

 

El poema formava part del fons de Carles Pellicer aportat pel mateix Abelló al Museu. Al dors del marc d'aquest poema de Papasseit es trobava un altre d'un autor francès dedicat a Carles Pellicer. L'origen del poema data del 1919-21, quan Papasseit organitzava tertúlies literàries i feia còpies de les seves obres per regalar-les als amics. Un d'ells era Carles Pellicer.

 

Com a fet curiós, Ventura va explicar que Papasseit, que no havia sortit mai de Barcelona, tenia molt bona relació amb el poeta Joan Alavedra. Aquest un dia el va portar de les Rambles de Barcelona fins a Mollet caminant.

 

El regidor de Cultura, Dani Novo, va demostrar l'alegria per haver trobat aquest "petit tresor". El Museu exposarà la troballa a la sala d'exposició, durant aquestes festes de Nadal i durant uns tres mesos. Aquest és doncs, el tercer "petit tresor" que s'exposa a la secció corresponent del Museu rere la partitura de Joan Brossa i la fotografia de Joan Català Roca on es contempla a Joan Abelló vestit de "torero".

Edicions locals