Mollet fa un primer pas per prohibir el vel integral als equipaments municipals

El Ple de dilluns aprova modificar l'Ordenança de Convivència

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Mollet, celebrat el passat dilluns 20 de desembre, va aprovar modificar l'Ordenança de convivència i via pública per tal d'introduir la prohibició de l'ús del vel integral islàmic i qualsevol altra vestimenta que cobreixi el rostre en edificis i equipaments municipals.

 

Concretament, s'ha modificat el capítol de Drets i deures de caràcter individual per afegir-hi: "Tots els veïns i veïnes del terme municipal tenen dret a utilitzar, d'acord amb la seva naturalesa, els serveis públics municipals. Tanmateix resta prohibit l'ús del vel integral islàmic, burca i nicab, així com també de qualsevol altra indumentària o accessori que cobreixi totalment el rostre i que impedeixi la identificació i la comunicació visual de les persones en els edificis i instal•lacions de titularitat municipal. Aquesta prohibició és aplicable a totes les persones, siguin o no, veïns o veïnes del terme municipal".

 

Aquesta mesura va ser aprovada de manera inicial tot i les abstencions d'ERC i ICV-EUiA. La regidora ecosocialista, Marina Escribano, va titllar aquesta mesura "d'oportunista i estigmatitzadora" per especificar primer el vel integral i després "qualsevol altra vestimenta que cobreixi el rostre". Per la seva part, el regidor de Solidaritat i Cooperació i segon tinent alcalde, Antoni Felices, va respondre a Escribano argumentant que aquesta era una mesura de "prevenció".

 

L'aprovació definitiva haurà d'esperar el termini d'informació pública de 30 dies des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la província (BOPB). La mesura entrarà en vigor l'any vinent. L'Ajuntament de Mollet ja treballa en l'elaboració d'un protocol d'aplicació.

 

Edicions locals