IKEA obrirà una botiga a Mollet

La cadena sueca s'implantarà a la zona d'El Calderí abans del 2015

L'ajuntament de Mollet ha confirmat que "Ikea vindrà a la ciutat". "Després de tres anys de treballar molt i parlar poc, ho tenim tot situat i perfectament enfocat, a falta de petits serrells", ha revelat el consistori en declaracions a Mollet a mà.

 

L'ajuntament ha avançat que l'anunci oficial es realitzarà quan ho consideri oportú la multinacional sueca , que se situaria a la zona d'El Calderí, en un termini d'implantació a Mollet que no s'allargarà "ni cinc anys".

 

Fonts d'Ikea han explicat a Mollet a mà que estan "treballant per tancar un projecte" a la ciutat , on ja s'han "focalitzat", tot i que encara falta trobar el terreny idoni. En tot cas, entra en els plans per abans del 2015.

 

La capital del Baix Vallès ha aconseguit entrar al mapa estratègic de la multinacional, que ha anunciat inversions per valor de 2.000 milions d'euros a l'estat espanyol en el quinquenni 2010-2015, que permetran crear uns 5.000 llocs de treball directes.

 

Així, Mollet serà una de les 12 noves obertures anunciades a Espanya. Les últimes han estat la Corunya i Jerez de la Frontera, amb les que ja suma 13 establiments a l'estat, dos d'ells a Catalunya (Badalona i l'Hospitalet de Llobregat). Sabadell té llicència d'obertura des de l'agost per a un Ikea de 23.000 metres quadrats i 2.000 places d'aparcament, que preveu obrir el 2012.

 

Així mateix, Ikea manté la voluntat d'obrir botiga a Girona, a la qual inclourà en els seus plans d'expansió a partir del 2015, han avançat a Mollet a mà des de l'empresa.

 

Des de 2006, tant Mollet com Girona figuren en els plans d'expansió futura del gegant suec, però no la ubicació exacta a la província vallesana, ja que, com va passar amb el Decathlon, Granollers també es postulava per acollir una de les marques que genera major dinamisme comercial.

 

Les botigues estàndard d'Ikea ronden els 60 milions d'inversió i els 20.000 metres quadrats de superfície. Generen entre 400 i 450 llocs de treball directes, i entre 50 i 100 llocs de treball indirectes.

 

Sorpresa a Granollers


Pel que fa a la pugna amb Granollers per acollir aquest equipament comercial, el consistori ha recordat que "aquest tipus d'empreses no pren decisions perquè els agradi més una ciutat, un paisatge o un alcalde, són gent molt professionalitzada amb estudis de mercat molt precisos i ajustats" .

 

La confirmació del govern municipal ha sorprès molt a la ciutat veïna. Fonts municipals indiquen que no han rebut cap comunicació, ni positiva ni negativa, de la multinacional, de manera que ha estranyat molt l'anunci del govern molletà. "És Ikea la que haurà de confirmar aquesta informació", han expressat a Mollet a mà.

 

 

 

Edicions locals