Mollet acomiada el Nadal i saluda a les rebaixes

Les rebaixes romandran fins el 6 de març

Els Reis d'Orient han omplert els darrers dies d'il·lusions els carrers de Mollet. Ara, però, un cop ja han passat per les llars molletanes arriba una nova temporada. En aquest cas, la temporada de rebaixes. I és que avui divendres comença oficialment aquest període on els comerciants ofereixen als seus clients els seus productes amb descomptes especials. Per això, nombrosos comerços decoren aquests dies els seus aparadors amb cartells anunciant els esperats descomptes que, en alguns casos, poden superar el 50%.

 

Tot i que són molts els ciutadans que esperen l'arribada d'aquesta temporada, aquest recentment estrenat 2011 les rebaixes, com passa fa una anys, estaran marcades per la paraula "crisi". La temporada està marcada per la crisi econòmica, però els comerciants volen remuntar la campanya d'hivern. Per això, els botiguers han dissenyat cartells vistosos anunciant els descomptes que es poden trobar en les seves botigues els propers dies.

 

Roba i complements és el sector que més participa en aquesta campanya de rebaixes. I és que els articles de confecció i sabateria són dels més demanats en aquesta època, tot i que també destaca, segons els comerciants, la demanda de tèxtils i complements. Les rebaixes d'hivern tenen punt i final el 6 de març, però fer rebaixes és decisió de cada comerciant, que decidirà la durada d'aquestes rebaixes (poden oscil•lar entre una setmana i dos mesos).

 

Per aquests dies, l'Agència Catalana de Consum elabora un seguit de recomanacions per orientar als ciutadans a l'hora de comprar durant les rebaixes. L'organisme públic aconsella fer una llista dels productes que voleu comprar, d'acord amb el pressupost que hagueu plantejat per aquestes dates i que, abans de comprar, compareu els preus. Recordeu que el preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat dins i fora de l'establiment.

 

Així mateix, abans d'efectuar la compra, es recomana examinar el producte, ja que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que el preu no rebaixat i no ha de tenir defectes. En aquest sentit, és molt important diferenciar entre les vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats han d'estar diferenciats de la resta. A més, l'ACC recomana comprovar si l'establiment admet les targetes de crèdit com a forma de pagament habitual. Si és així, també ha d'admetre aquest sistema en període de rebaixes.

 

D'altra banda, des de l'Agència Catalana de Consum recomanen llegir detingudament les etiquetes, instruccions d'ús i les característiques del producte. Els productes han d'estar etiquetats en català i/o castellà. També és important demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que aquest document és la garantia del producte. A més, aquest organisme també creu convenient conservar "els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques" i expliquen que "si detecteu defectes en el producte, cal que us dirigiu a l'establiment on l'heu adquirit i els adjunteu el tiquet o la factura de compra".

 

Així mateix, podeu preguntar al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi, però recordeu que, segons l'Agència Catalana de Consum, "l'establiment no té l'obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï". A més, recordeu que tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació o denúncia.

 

D'altra banda, hi ha altres territoris on les rebaixes van començar el passat diumenge 2 de gener. És el cas de Madrid i Múrcia, on les rebaixes s'han iniciat amb descomptes des del primer dia del 50 i fins al 70%. A la resta de comunitats autònomes l'inici de les rebaixes es manté per després de Reis: començaran el 7 de gener. Des de les associacions de consumidors insisteixen que els productes en rebaixes han de mantenir la mateixa qualitat i drets que els de la resta de l'any, i que l'únic que ha d'estar rebaixat és el preu.

 

Tal i com afirmava aquesta setmana la Cadena SER, cada espanyol gastarà una mitjana de 85 euros en les rebaixes d'hivern, un 10,5% menys que l'any anterior, el que suposarà el quart retrocés consecutiu en la despesa dedicat a la compra de productes durant aquest període, segons una enquesta de la Federació d'Usuaris-Consumidors Independents, FUCI.


L'organisme ha realitzat una enquesta a nivell nacional a una mostra de dos mil consumidors majors d'edat per conèixer quants diners gastaran en les rebaixes d'hivern. Una altra de les conclusions principals de l'informe és que només un de cada dos espanyols comprarà en rebaixes.

A punt per les Rebaixes
Seguint aquests petits consells de l'Agència Catalana de Consum, probablement no tindreu cap problema a l'hora d'adquirir un producte per aquesta nova època de rebaixes. I és que ja sigui per comprar roba, complements o altres productes, les rebaixes són una bona oportunitat per trobar béns d'igual qualitat a un menor preu.

 

Per això, són moltes les persones que s'apropen aquests dies fins als diferents establiments de la ciutat per donar un cop d'ull als productes de les botigues que han penjat el cartell de "Rebaixes" al seus aparadors i, si ho consideren oportú, comprar algun dels productes que estan a la venda.

 

Edicions locals