Denuncien un presumpte focus d'infecció en un punt del clavegueram molletà

L'ajuntament envia un equip de drenatge urbà per solucionar-ho tot i que assegura que és competència de l'ACA.

Un veí de Mollet ha denunciat un presumpte "focus d'infecció" a un punt del clavegueram de la zona del Calderí, concretament on es troben el carrer Martí l'Humà i l'avinguda Llibertat, molt a prop del CEIP Montseny. A part de la brutícia típica que es pot trobar en un punt com aquest, el veí denunciant assegura que en els darrers dies s'hi ha trobat fins i tot rates mortes als voltants: "Es tracta d';un clavegueram obert. En aquest em pogut veure rates mortes en estat de descomposició, tot el que pot arrossegar un clavegueram, tampons, paper higiènic, compreses, fulles d'afaitar... A més de la pudor d'aquestes aigües fecals, també es tracta d'un lloc idoni per la proliferació dels mosquits (no oblidem el mosquit tigre)", explica en la seva carta el denunciant.

 

Segons el veí, que va denunciar els fets a l'ajuntament el passat 21 de setembre de 2010 tot adjuntant-hi fotografies. Les fonts institucionals van assegurar en el seu moment que no es tractava "d'un clavegueram, si no d'un sobreeixidor del col·lector en alta de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua)" i que procedirien a la seva neteja el més aviat possible.

 

Ara bé, des de l'ajuntament de Mollet asseguren que el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament no té constància de cap denúncia (instància o telefonada) sobre aquest tema al mes de setembre. Tot i això, fonts del consistori volen deixar clar que, "un cop inspeccionada la zona, s'ha vist que hi ha un col·lector que està embussat". Tots els col•lectors són competència de l'ACA, és a dir, de la Generalitat. Per tant, segons l'ajuntament "la neteja, manteniment, etc...és competència ACA. L'embussament del col·lector ha fet que el clavegueram més proper, competència municipal, hagi sobreeixit al no poder desembocar en el col·lector. L'Ajuntament ja ha enviat un equip de drenatge urbà per solucionar l'embussament del col•lector. Aquesta tasca anirà a càrrec econòmic de l'ACA.

Edicions locals